TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 03. 04. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Masa55

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 440
Celkem: 25119
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 4253.90 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 1 h 45 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132660.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Droga

18. 01. 2017

Sladké mám ráda, to je fakt a i vím, že je to můj největší problém, ale nenazvala bych to drogou.Přeci k vůli sladkému nepadnu na lidské dno, jako závislí na droze, drogy hubí mozek cukry jen tělo, drogy ve svém důsledku ničí celé rodiny, sladké ničí jen mne.Ne, ne cukr droga neni, je to jen moje slabost s kterou se i sama vypořádám. Vypořádat se sama s drogama neni možné, s tím musí pomoct specialisté.

 

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

19. 01. 2017 14:36
Podle mne cukr je hezky plíživá droga,pomaloučku,polehoučku,nenápadně....
19. 01. 2017 14:21
Na stránkách Stobu si musím stále připomínat, co bych měla jíst, abych nepřibývala na váze. Když to člověk včas nezastaví, je problém. Lépe shazovat 5 kg než 20. Držím ti palce ať se ti splní, co sis předsevzala !
19. 01. 2017 13:49
Tedy holky vyrazily jste mi dech.Podcenila jsem to.Neznám to takhle osobně.Věřím tomu, co jste mi napsaly, že se tak děje. O to víc to na mne působí a děkuji Vám všem , že mi otvíráte oči !!!!!
18. 01. 2017 20:54
Ak nechceme používať tak silné slova, možeme ale o pridanom cukre určite napísať, že to nieje bezpečná zložka potravy, s presne takými dosledkami ako piše Dasa53. Hlavne pri dlhodobom posobení.
18. 01. 2017 20:50
Nejsem odborník jako Daša a je fajn, že mezi námi je-beru to jen ze svého úsudku:proč je momentálně tolik obézních lidí nejen u nás ale i ve světě-mimo státy, kde potravinářský průmysl zatím nemá takovou moc? Proč jsou k vidění reality show s morbidními tlouštíky?Kde se tu všichni vzali?Proč se zhubnutí neudrží, proč se i ti co se opravdu snažili vrací?Myslím si, že člověk naočkovaný cukrem z potravin, o kterých notabene nemá ani potuchy, se nevědomky snaží dostat cukr na původní hladinu i za cenu toho, že zkonzumuje víc potravin, které sladkou chuť úplně nemají.Prostě myslím si, že kdyby to nebyla droga, nebylo by tak těžké se jí vzdát a nedělat jakoby ústupky typu:lžička medu, kostka čokolády něco ke kafíčku.Každý tu máme něco a pojmenujeme to jinak.
Pokud se befelem nezakáže přeslazovat dětská strava a nepřestanou na takovou stravu reklamy-beru to jako účelové trávení národa a budování závislosti u další generace.
Jestli chci zhubnout já osobně-musím úplně přestat jíst přidané cukry-to jsem pochopila právě dnes.A jestli se mi to někdy podaří, budu se cítit jako vyléčený alkoholik.Taky se už nesmí napít.Spousta lidí to tady má jinak, závidím jim, ale já bohužel ne.
Přestat kouřit jsem totiž taky nemohla jen napůl.K tomu mi však nepomohli specialisté ale obyčejný,starý.......zápal plic:-)
18. 01. 2017 20:41
Možná by se to dalo přirovnat k někomu, kdo je závislý na alkoholu a někomu, kdo si občas dá s chutí skleničku vína.
18. 01. 2017 20:29
nepochybuji o tom, že lidi na STOBu už vědí, co chtějí, jen někdy nevědí, jak toho dosáhnout, takže my už s drogami bojujeme :-)
18. 01. 2017 20:26
nemluvím o tobě, ale obecně, tak to tak prosím ber. ty nemáš našlápnuto k takové obezitě, o jaké mluvím. za 5 - 10 let se ve sladkostech může člověk projíst k cukrovce 2. typu, zničit si slinivku a přemnoží se mu v těle paraziti, plísně a bakterie, které se jednoduchými cukry živí, a tělo se s nimi dokáže vypořádat, dokud jich není mnoho, ale pak už ne. po dalších 10 letech se prožere k endoprotéze, která ho vyřadí z pohybu a z práce a bude žít z invalidního důchodu. nebude moct vychovávat plnohodnotně vlastní děti (případně vnoučata), bude z něj troska, které musí ostatní odnést nákup, umýt okna ap. nemáš pravdu, že to ničí jen toho našeho potenciálního tučňáka. obézní člověk ztrácí výkonnost, je protivný, protože je nespokojený sám se sebou, omezuje to i jeho rodinu, protože není schopen sportovat, chodit na delší vzdálenost, cestovat, pomáhat vlastním dětem a rodičům, postarat se o partnera, který si třeba zlomil nohu... navíc nemoci stojí spoustu peněz, stejně jako léčení závislosti na koksu nebo heroinu. na začátku si málo kdo uvědomuje, že následky cukrovky jsou amputované končetiny, oslepnutí, nehojící se vředy nejen na nohách, úporné plísně nehtů a končetin, které se neprokrvují, a tyto plísně jsou navíc přenosné na všechny kolem, atd. atd. jestli si myslíš, že tohle chce sledovat tvoje okolí, tak já si to fakt nemyslím. neomlouvej si to a drž to v únosných mezích, dokud si myslíš, že "to nepotřebuješ". to si myslí spousta feťáků taky, že může kdykoliv přestat a je to jeden ze znaků ztráty soudnosti :-)
18. 01. 2017 18:30
Pro někoho cukr droga je. Rozdíl oproti jiným drogám je, že opravdu ničí jen sám sebe. Ty určitě cukr za drogu nemáš, tak to zvládneš sama.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři