TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 03. 04. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Masa55

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 452
Celkem: 25135
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 4253.90 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 1 h 45 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133047.53 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 24 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Rok se z rokem sešel

13. 01. 2018

Nedalo mi to a podívala jsem se na mé první blogy, přesně 11.1. , 12. 1. a 13.1.2017. Byly to strachy co budu dělat, jestli budu mít dost pohybu a jestli  "nezabiju " manžela.Ano, přesně si vzpomínám na mé pocity, byl to strach z neznámého........

Dnes píši : měla jsem si víc věřit !!!!!!Pohyb mám prostě v sobě zakodovaný, to jde nějak samo .Tady na Stobu jsem si našla díky projektu Prožij rok zdravě jak se zaměstnám, jak vytížím mozek, a nakonec jsem podlehla kouzlu novému stravování a tady se mám pořád co učit.

Takže zbývá ten manžel!!!!!   -tady to je ještě horší , než jsem čekala, vstává od 11 -  12 hodině, když má být oběd , tak teprve snídá.Celý dny sedí na židli a hraje si s pistolkama a kouká se na všechny možné " pif paf " seriály do 2 - 3 rána.Obědvá někdy v 16 hod a v 22 hodin večer má největší hlad. A já pořád někde šmudlám jídlo a ohřívám a meju nádobí.

Takže konstatuji, že mne to takhle nebaví a i po velmi vážném rozhovoru s ním se nic nemění. Takže si žiju svůj život sama a někdy je mi moc smutno, že krásné zážitky co mám , nemám s kým sdílet.

Nechci aby to vyznělo nějak moc smutně, je to jenom konstatování, ještě má pár vlastnostní , které se mi líbí, ale tento jediný strach , jak se s ním sžiju, ten se ukázal jako oprávněný.

A proto jsem ráda tady s Vámi všemi, s vámi sdílím radosti i chmury, vaše i moje úspěchy a mám si komu postěžovat i pochválit. Děkuji vám za to.......

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 01. 2018 19:59
Tak právě protohle tady jsem, všem moc děkuji za slova pochochopení, nápady, rady. Jsem ráda, že vás mám. ps dneska jsem už v poho.....
13. 01. 2018 22:06
Máša: Když jsem dopsala svůj minulý komentář a ještě "jukla" na Seznam, padl mi do oka článek o pravidlech šťastného soužití. No, jak kdyby četli Tvůj Blog a resgovali na něj :-). V každém případě, když to hodně shrnu, tak se pokoušeli sdělit, že je to hezké, když se dva sejdou "na téže lodi". Pokud to tak ale není, nelámat a nedráždit, vážit si toho, v čem vztah klape a dát druhému svobodu, aby se realizoval podle svých představ. Ten kdo to dokáže takhle akceptovat je odměněn vztahem mimořádně hodnotným :-)). Takže "neházej flintu do žita, i takhle to může být a je to tak v pořádku :-)).
Jirina: Jsi statečná a šikovná holka, ať se daří :-)).
13. 01. 2018 18:35
Je to škoda, že nemáte společné koníčky. U nás je to trošku podobné, já mám své hasiče a procházky a kolo - na to bych ho vůbec nedostala. On má své ryby a to jako koníčka i částečně zaměstnání. Už jsem si zvykla a celkem mě to vyhovuje. Horší by bylo, kdyby ti naši chlapi nás nechtěli nikam pustit a vyžadovali jen vařit, uklízet a opečovávat je. Nebo byli nezdravě žárliví. Občas to zkus, vzít ho někam s sebou a když to nepůjde, nedá se nic dělat. Každý má o svém volném času holt představu jinou,
13. 01. 2018 17:36
Víš, MAŠO, jsme stejný ročník a já jsem v důchodu od letošního února ale jsem na tom trochu jinak. V roce 2009 jsem ovdověla - to mi bylo 54 let - a tak jsem se chtěj nechtěj musela naučit žít tak nějak soběstačně. Dva měsíce po manželovi mi odešla i maminka, taťka a sestra odešli už dřív, a letos to budou tři roky, co k nim odešel i jediný syn, snacha zůstala v Německu i s vnoučetem. Dvakrát jsem potkala člověka, ke kterému jsem cítila něco víc, v tom první případě jsme zůstali přáteli - má rakovinu plic, sice vyléčenou ale ... a v tom druhém případě opět zasáhla smrt. Po odchodu do důchodu jsem opustila práci vedoucí školní jídelny a v listopadu jsem začala vařit v MŠ. Mám dost zálib - vždycky jsem byla aktivní - dělám sportovní kynologii, po 30 letech jsem oprášila řidičák a už 8 let se proháním po vlastech českých ve svém autíčku. Jezdím na psí akce, jezdím na dovolenou do kempů, kde můžu mít své dvě psí kámošky, v loni jsem si koupila akvárko ....pořád je co dělat. a kontakt s lidmi mi někdy večer zprostředkuje STOB. Ani moje situace není to, co jsem si na podzim života představovala ale co se dá dělat. Pokud něco nemůžeš změnit, postav vedle toho to, co změnit můžeš. Uvidíš, že to pomůže a já věřím, po tom co jsem četla, že se Ti to povede
13. 01. 2018 16:34
Jsme prostě asi každý z trochu "jiného světa". Taky si kolikrát říkám, že to" s mizerou" není zrovna procházka růžovým sadem. Ale bez mizery by bylo, myslím , podstatně hůř. Rozhodla jsem se, že nebudu svou pozornost plýtvat na to, co nás rozděluje. Snažím se "prstíčkem vyhrabat" to, co by nás mohlo "spojit". Jasně, hledání jehly v kupce sena ..... ale stojí to za to. Tvou energii a odhodlání a hlavně pohybovou akčnost obdivuji :-).
13. 01. 2018 15:53
Tak tohle naštěstí neznám. S manžou jsme skoro pořád spolu, a když někam odjedu, tak se na sebe těšíme. Kdybych ho neměla, tak už tady nejsem. Věř, že to bude lepší a zkuste se domluvit, co byste mohli dělat spolu. Určitě něco najdete...Držím pěsti :-)
13. 01. 2018 14:44
On ten LOS je docela akcni disciplina, narozdil od delani direk do papiru na uzavrene strelnici zpoza pultu. Navic se tam sejdou fajn lidi a vubec je zabava. Zkuste, uvidite sami :)
13. 01. 2018 14:37
Děvčata moje, jste moc hodné, potěšil mne váš zájem. Ano, muž má zbroják ( já taky, můžu nosit zbraň za pasem ) ), chodí střílet každou středu do policejního střeleckého klubu.Samozřejmně jsem šla párkrát s ním, ale mne to tak neoslovilo, je to na mne moc statické, nezáživné.Aby chodil se mnou na výšlapy , tak to nemůže , má špatné koleno, jak ho to v mládí na šachtě zavalilo a málem o tu nohu přišel. Tedky ve stáří to začíná být horší.Navíc jako muzikant nikdy nesportoval a žil převážně po nocích a tak je na to tak zvyklý. To všechno vím a věděla jsem to a proto jsem měla ty obavy, jsme každej úplně jinej......ale je moc tolerantní, můžu si dělat co chi, jít kam chi, přijede pro mne kdykoliv si řeknu, neni žárlivý, mám tak tu svoji volnost a bez ní bych to asi nevydejchala a nejduležitější pro mne je, že ho moje děti mají rády a vnučka s vnukem ho berou jako svého 100% dědu.Letos spolu budeme 20 let a pořád to beru tak, že jsem měla štěstí, když jsem ho potkala.
Dávám si větší čas na to , abych si to nějak srovnala v sobě, on se nezmění ,asi 1 rok, co jsme spolu doma je na to málo...p.s. dneska vstával a rovnou obědval.....jak já tohle vydejchám, to ještě fakt nevím.....
13. 01. 2018 13:45
Já bych toho svého taky někdy nejadši zabila...
Ale loňský rok mi ukázal, jak moc ho potřebuju a že bez něj - no, nevím, nevím, jak bych to zvládla. Tak teď, když ho chci zabít, vždycky sina to vzxpomenu a raději se k němu přitulím :-)

Tvůj muž má zbroják? Tak ho vylákej na nějaku střelcici, takové závody LOS (lidová obranná střelba, teď už je i nějaká jiná podobná kategorie) jsou i pohybově aktivní - člověk se "v plné polní" musí přesouvat mezi stanovišti, tu se krýt... Jde nejen o přesnost střelby, ale i o rychlost. A samozřejmě o lidi okolo (ale to znáš z kuželek, že?).
Je tobré, že máte své koníčky, ale ideální by bylo, kdybyte některé adíleli - jako já s tím svým.
13. 01. 2018 12:40
Milá Mašo, zkus ještě zachránit nejkrásnější období svého života. Jsi zdravá, máš plno koníčku a tak neutíkej do samoty. Zkus svého manžela zapojit do některé své aktivity, třeba chůze je ve dvou je super. Určitě i kuželky by mohly zaujmout, musíš být ty ta aktivní, která se pokusí o změnu. Třeba manžel stejně jako ty utíká do svého světa a tím se rozdělujete. Držím ti palečky, abys našla společnou řeč s manželem, neboť po mnohaletém manželství je partner tím nejlepším přítelem, kterého známe a můžeme najít teplou náruč. :-)))

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři