TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 11. 04. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Simmonska

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 3.7 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 2233
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 19.75 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 3 h 12 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133047.53 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 24 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Simmonska

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Klaunova zpověď

27. 06. 2017

Je mi 20 let. Za posledních 5 let jsem se z 80 kilo (mívala jsem na ZŠ skoro 90) dokázala dostat na 57 a od nich na aktuálních 70. To vše při výšce 180 cm.

Dnes už dobře vím, jak pomatená může být hlava puberťáka. Potřebuje zhubnout, tak se zaregistruje na stránky, kde ve svých 15 letech nemá co dělat. Nevadí. Snaží se svou obezitu řešit zdravým způsobem. Zjistí, že to funguje, líbí se mu, jak kila ubývají, jak mu ostatní říkají, že mu těch pár kilo dolů sluší. No jo. Tehdy mu to ale začíná šrotit v hlavě víc a víc. Co kdyby to mohlo jít ještě rychleji? Tak si tedy uštípně svoje pravidelné zdravé dávky jídla a začne žít skoro jen ze vzduchu. Tehdy si všimne i rodina. Puberťák ale přesvědčivě tvrdí, že je vše v pořádku, že má vše pod kontrolou. Do toho si nasadí ještě notnou dávku pohybu. A ručička váhy letí. A kosti vylézájí. Jeje, to je radosti! Nervy se hroutí. Po přibližně roce. A nejen nervy oné hubnoucí osoby, ale i nervy nejbližšího milovaného okolí. Nastává krizové období.

Až když to dojde do nejzažší hranice, přizná, že se mýlil. A tak s velkou pomocí se začne zase dostávat do normálu. Bojuje. Boj je to těžký plný pádů ke dnu a znovuodražení se od něj. Bojuje asi další 2 roky, než se konečně pořádně postaví na nohy a neřeší každé sousto, které se mu dostane do pusy. Přibere pár kilo, z 57 se dostává k 62, 64, pak stresem zpátky, ale ve výsledku se zastaví na 65. Cvičí jógu, chodí na brusle, raduje se ze života.

V tomto stavu i nastupuje na vysokou. Kolej a nový režim přináší nejprve pár kilo dolů, ale pak dochází ke stěhování s přítelem na byt a tam začíná ta pravá legrace. Konec se cvičením, spousta jiných starostí. A taky spousta dobrého jídla. A ručička váhy letí nahoru. Začínají bolet záda a kolena. A v tu chvíli si řekne: "A DOST!"

Tímto se i dostáváme do této chvíle. Puberta je pryč. Dovršení dvacítky přináší velké změny. Ty jsou spojené i se zkouškovým obdobím a začátkem léta. Takže, jak to bude dál? Už týden tahle osůbka dodržuje zdravý životní styl, což znamená zdravé jídlo (samozřejmě vyvážené), pravidelný pitný režim, ale hlavně pohyb.

Abych pravdu řekla, vrátila jsem se k józe, snažím se posilovat a dnes jsem si domů přinesla stepper. Tak snad se zadaří. Nejde mi úplně o to zhubnout (ač bych zase ráda dopnula knoflíček u kalhot), ale hlavně se cítit dobře. Držte pěsti!

A mimo jiné, miluji vaření! Tak jsem si založila i vlastní blog, u něhož bych byla ráda, aby pomohl slečnám, které začínají vařit a nevědí si moc rady, ale i dospělým ženám, které se jen chtějí inspirovat. Kdybyste měli zájem, najdete ho zde: http://vyzkousene-recepty.blog.cz/

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

28. 06. 2017 17:34
Tak ať se ti daří :-)!
28. 06. 2017 16:24
Držím palce, ať se Ti daří, na recepty se ráda podívám :-)
28. 06. 2017 16:12
Moc ti držím palce! Na recepty určitě kouknu. Díky!
28. 06. 2017 14:38
Dokážeš zvládnout svoji hlavu i tělo, fandím ti
28. 06. 2017 11:23
Opravdu se chci vrátit hlavně k tomu zdravějšímu životnímu stylu. Dělá se to hůře, protože přítel jí trošku jinak, než jím já, a u něj je nežádoucí, aby dále hubl. Takže to chci teď přes prázdniny nějak srovnat. Vařit pro sebe a pro něj zvlášť + cvičit. Během semestru to moc nejde, jelikož studuji poměrně náročný obor, do toho ještě pracuji a pak jsem ráda, když si naliju misku dva dny starého buřtguláše a kydnu sebou na gauč.. :D
28. 06. 2017 10:52
Doufám, že Ti jde opravdu o zdravý životní styl a ne o hubnutí. A chápu, že pokud jsi vážila 57 (podvýživa), zdá se ti 70 (normální váha) jako něco, kdy nemůžeš dopnout knoflíček...A tak držím palce, abys posílila tělo a nespadla váhově někam, kde už jsi jednou byla. Měřím také 180 a lékařem doporučená nejnižší váha byla 72 kg...jasně, už jsem ve věku Tvé babičky...
28. 06. 2017 10:24
Moc děkuji za podporu. :)
28. 06. 2017 10:22
Díky za sdílení i pozvání na blog. Hodně se mi líbila takhle Tvoje věta: "Nejde mi úplně o to zhubnout (..), ale hlavně se cítit dobře." Držím palce!

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři