TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 25. 11. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

TerezaBenickova

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 48
Celkem: 1470
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133143.84 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

TerezaBenickova

Jak psát blog?

Jak je důležité býti sociání

18. 06. 2017

Už jste se někdy stali součástí takovéhoto rozhovoru?

„Ahoj, jak se pořád máš?“

„Ahoj, mám se vlastně moc fajn, právě jsem se vrátila z dovolené! Byli jsme na … (doplňte si oblíbenou lokalitu).“

„Jojo, to vím.“

„Jak to víš?“

„Viděla jsem fotky na tvým facebooku/instagramu/twitteru. Mimochodem jak to dopadlo s tím kufrem, co ti ztratili na letišti? Našel se nakonec?“

Pokud ano, jste bytostí ryze sociální, a to v tom nejnovějším slova smyslu.

Sociální sítě jako facebook, instagram nebo twitter (ale i mnohé další) se v podstatě objevily teprve nedávno. I přesto se na ně v dnešní době „přesouvá celý svět“. Otázkami, do jaké míry sociální sítě ovlivňují náš reálný sociální život, nebo zda se pro mnoho lidí staly závislostí v pravém slova smyslu, se ale v rámci tohoto blogu věnovat nechci, ačkoliv jsou určitě zásadní a zajímavé.

Protože upřímně… Já mám sociální sítě moc ráda, a to i přes všechny jejich nedostatky. A ačkoliv jsem v rámci svých osobních profilů spíše nesmělá a raději sleduji, nežli jsem sledována, když jsem dostala příležitost spravovat sociální sítě mého milovaného STOBu, konkrétně facebook (STOBklub) a instagram (stob_cz), pustila jsem se do toho s nadšením. A to i přesto, že se stále považuji za amatéra získávajícího zkušenosti teprve za pochodu. Zdaleka ne s každým příspěvkem, který za STOB na sociální sítě umisťuji, jsem stoprocentně spokojená a občas při tom ještě stále ztrácím nervy, když sleduji všechny ty šílené statistiky, dosahy a „lajky“.

Ale jedno musím říct – stojí to za to. Protože vážení… Mě to tak baví!

A to i z toho důvodu, že sociální sítě jako facebook a instagram považuji za báječnou příležitost představit vám na jednom místě rychle a jednoduše to nejlepší a nejzajímavější, co se u nás ve STOBu událo. Zároveň jsou dalším místem, kde nás můžete oslovit, a kde máte možnost vyjádřit a sdílet své postřehy a názory.

A právě proto nejsou sociální sítě STOBu jen naším dílem, ale z obrovské části také vaším! A to nemluvím jen o facebooku a instagramu, které se aktuálně snažíme oživit. STOBklub jakožto komunitní web, který funguje již pěknou řádku let, je v podstatě také takovou sociální sítí, kterou tvoří právě vaše aktivita a zájem. A zatímco tady na STOBklubu můžete své názory a postřehy vyjadřovat skrze komentáře či uživatelské blogy, facebook (a v menší míře i instagram) nabízí zase jiné možnosti, jak se vyjádřit, a to například skrze sdílení příspěvku, který se vám zalíbil, nebo jeho ohodnocení pomocí různých smajlíků. A ačkoliv takový smajlík rozhodně nevydá za promyšlený a procítěný komentář, myslím, že je vždy dobré mít na výběr. A především – každé vaší aktivity a zájmu, ať už ho projevíte „lajkem“ či komentářem, si velice ceníme a těší nás, že jste s námi.

Na závěr bych se vás ráda zeptala, jak jste na tom se sociálními sítěmi vy? A je něco, co byste na těch našich STOBáckých viděli rádi častěji?smiley

instagram stob_cz

facebook STOBklub

Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 08. 2017 10:12
Tento FB STOBu je mou první bližší zkušenosti se sociálními sítěmi. Připadá mi smysluplný pro účely, pro které byl stvořen. To klasické všeobecné sdílení na FB mi ale přijde divné. Je to spíše slídění po intimnostech cizích lidí. Prohlížení fotografií, které mi nic neříkají, konzumace nějakých názorů, o které nikdo nestojí... Pokud chci něco sdílet se svými kamarády nebo známými, udělám to raději při skleničce vínka nebo u kávy! Je to příjemnějšíj a pravdivejší.
13. 08. 2017 21:29
Já jsem na tom s FB jako sifaka a plně se s jejím názorem ztotožňuji :-)), nemám potřebu všechno sdílet se všemi a hlásat, kde zrovna jsem a kde budu zítra a kdy bude prázdný byt tak, jak to dělají někteří mí známí. Už to není jen mezi přáteli, ale mezi přáteli přátel a nakonec je to obří skupina,
kde se lidi neznají. A systém, jak FB stále sleduje koho byste mohli znát a kdo by mohl znát vás a mixuje vaše fotky a... A některé příspěvky, co je kdo schopen sdílet, jsou tak hloupé a šílené. To, že tady komunikují se členy STOB a účastníky projektu, považuji za můj vrchol sdílení :-). Určitě je to tím, že tady je poměrně malá skupina, kde všechny pojí dohromady jeden společný zájem, kde si lidi fandí, pomáhají, radí a povzbuzují, a to je skvělé!
13. 08. 2017 20:27
já ráda sdílím na facebooku, co se mi líbí, tady to ovšem nejde
30. 06. 2017 22:34
Nějak mě tyto vymoženosti nelákají. S kým chci být v kontaktu, tak mejluju a víc si do soukromí asi nechci nechat lézt. Ale pokud to lidi dovedou užívat a ne zneužívat, je to asi OK.
20. 06. 2017 06:00
Fb mam a ráda sledují příspěvky stobu ale i různé skupinky hubnutí a zdravého životního stylu
20. 06. 2017 00:42
Odmítám, zvláště pak Atlas Hub (FB)... možná kdyby vznikla nějaká asociální síť. :-D
19. 06. 2017 20:56
Fb mám a jsem za něj ráda. Mám dost turistických přátel rozesetých různě po republice. Fb mě je tak nějak přibližuje :-)
19. 06. 2017 20:03
Fc nesleduji, sleduji STOB a ráda se zúčastním svými postřehy, jinak jsem v tomto v prvohorách :-))
19. 06. 2017 19:57
Sifaka - Chápu vaše výhrady vůči facebooku, samozřejmě ne každému to prostředí sedí a rozhodně není bez chybičky. Naší snahou ale je oslovit jak stávající tak i nové potenciální uživatele STOBklubu a představit jim všechny naše aktivity co nejsrozumitelněji a atraktivní a zábavnou formou. V důsledku bychom pak byli velmi rádi, kdyby noví uživatelé obohatili a oživili prostředí STOBklubu, což by mohlo potěšit i stávající členy.
19. 06. 2017 12:12
Fb nemám protože nechci a mám své důvody.Mezi nimi i to, že svůj profil je třeba zabezpečit a umožnit přístup přátelům.Ovšem na FB je přátelství tak snadné :-))...je to jen slovo........jako spousta jiných slov i citů.FB není skutečný život i když by chtěl být a hlavně všechno vědět..Ne všechno nové je dobré a ne všechno staré je špatné.
19. 06. 2017 09:40
Já mám jenom Fc a Stob. Na Fc sleduji jen dění a své soukromí nezveřejňuji. Komunikuji se spolužačkami, které se odstěhovaly hodně daleko a vidíme se jen na srazech. Jinak dávám přednost osobnímu kontaktu jako Evusja :-)
19. 06. 2017 08:51
Jak jsem na tom se sítěmi??? Odpovím bez mučení - špatně. FB mám, abych nebyla úplně mimo a dodnes jsem netušila, že STOB se na něm vyskytuje, instagram vůbec "nevlastním". No zkusím se polepšit, tedy večer se minimálně junknu na STOBí FB - ale já, jakožto "stará páka" už se asi moc nezměním. Stále dávám přednost osobnímu kontaktu a zveřejňování soukromí na FB mi je proti srsti. Ale jak říká můj syn: mamko, a z kterého ty jsi století? Ze 17. nebo 16_? ?-))

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři