TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 12. 03. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

Zatvik

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 238
Celkem: 8546
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133138.30 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5524 h 20 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

K vodě!

25. 06. 2017

I když jsem ve skutečném životě trochu rezervovaná, tady na internetu se nijak netajím tím, že mám za sebou náročné období. Pokud jste ale četli moje poslední blogy, víte, že jsem se nevzdala. I nadále na sobě budu pracovat, i když se víc než na cokoli jiného budu muset soustředit na psychiku.

Poslední dny, jakkoli špatné byly, přinesly přece jen něco dobrého. Donutily mě uvědomit si, co mi na mně nejvíc vadí a co chci změnit. Došlo mi, jak mi to, že si držím lidi od těla, komplikuje život. Ne že bych byla vysloveně nespolečenská, mezi lidi chodím často a ráda, ale doopravdy k sobě nikoho nepouštím. Takže když se vyskytnou trable, jsem na to nakonec sama.

Pokouším se to napravit. Bude to dlouhá cesta a zatím po ní postupuju pomalými, opatrnými krůčky, ale dělám pokroky. Snažím se být otevřenější k lidem, kteří mě už teď mají rádi, a smířila jsem se s dvěma lidmi, se kterými jsem nějakou dobu nekomunikovala.

A s jedním z nich jsem včera jela k vodě. Fascinuje mě, jak rychle se mi moje snaha vyplatila. Stačí jedno vstřícné gesto a hned z toho plynou výhody.

Kdybych si mohla vybrat, strávila bych ve vodě většinu života. Ideálně v nádržích, kde nepáchne chlor a kde člověk opravdu cítí, že voda žije. Ráda bojuju s proudy pod hladinou a tlak vody je pro mě jako objetí. Super-extra-intenzivní objetí.

Včera jsem byla rozhodnutá plavat volným tempem a ne moc daleko od břehu - moje paže si na ty záběry od minulého roku odvykly, takže za chvilku bolely. Navíc se mi během dne trochu pomotávala hlava a kamarád mě nedávno dost vyděsil, když mi vyprávěl, jak byl na podobném koupališti svědkem utopení nějakých dvou lidí.

Bylo to dobré předsevzetí, protože opravdu nejsem z těch lidí, kteří by s chutí riskovali život. Tak jsem si říkala: Uplavu ještě pár metrů a zamířím zpátky... Poplavu nanejvýš do půlky a zamířím zpátky... No dobře, přeplavu to celé, ale na náš břeh půjdu pěšky... Tak poplavu i zpět, ale pak už nebudu blbnout... Tak faaajn, dám si to celé ještě jednou!

Miluju plavání. Doufám, že se mi podaří toho známého zas nenápadně přesvědčit. Klidně bych k vodě dojela i na kole, ale trochu se bojím jet sama, se společníkem bych nemusela mít strach.

Zpátky ve svojí vesničce jsem pak do večera nejdražšímu kamarádovi-hospodskému, který se od rána nezastavil, aspoň umývala sklo. Je fajn být aspoň trochu užitečná a ušetřit někomu trošku času.

Jsou situace, kdy má člověk chuť se na všechno vykašlat, vzdát se, o nic se nesnažit. Bylo by to jednoduché a nikdo by proti tomu nemohl nic říct - vždycky se najde důvod, nebo aspoň výmluva. Sama pár takových lidí znám. Ale nezařadím se mezi ně. Ne teď, ne tady, ne z takových důvodů.

Začala jsem nový cyklus Sebekoučinku, i když starost o postavu je jen jedna z mnoha věcí, kterými se budu v brzké době zabývat. Vzchopím se, zvládnu to. Teď přes léto to půjde skvěle, protože můžu strávit spoustu času ve vodě, a tam se veškeré starosti rozplývají.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

26. 06. 2017 16:35
Stobklub má velké štěstí, že jsi se rozhodla svěřovat se právě na něm! Budeme se těšit na další příspěvky o Tvém poetickém životě.
25. 06. 2017 22:03
Zvládneš to! Držím ti palce!
25. 06. 2017 21:43
Zdraví tě další fanynka tvých blogů :-)
25. 06. 2017 21:37
Krásný blog!!! Rozhodně piš a piš!!! Ráda si přečtu tvé příspěvky. Moc ti držím palce, ať vše zvládneš:-)))
25. 06. 2017 17:50
Jen piš,piš ,piš - všechno je jednou poprvé a tobě to skutečně jde, tak nezahazuj talent v tobě dřímající. Témata na povídky ti nese sám život a přístup,který k němu máš.
25. 06. 2017 14:21
Pokusím se nezklamat :) Ale blogger ze mě nebude. Já si jen tak proplouvám životem, nemám moc co řešit.
25. 06. 2017 14:17
Dokážu si představit Tvé články o běžných tématech každodenního života. Teď je moderní být blogger, ale nedokážu posoudit, zda na internetu "frčí" i jiná témata než o jídle nebo módě. Každopádně si Tvé příspěvky ráda přečtu ☺
25. 06. 2017 14:05
Kromě divadelního scénáře a ujeté pohádky jsem si netroufla napsat nic delšího. Se slovy to celkem umím, ale nemám témata. Nemám tušení, o čem by články byly. Každopádně děkuju.
25. 06. 2017 13:59
Píšeš moc hezky i o celkem běžné věci jako je jít si zaplavat. Hezky se to čte, jsi šikovná. Nezkoušela jsi někdy psát články nebo něco delšího?

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři