TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 22. 05. 2017

Jak si nahrát profilovou fotku?

honzat781

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 97
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132660.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

honzat781

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Týden hrůzy

19. 06. 2017

Dnes se mi do toho blogu vůbec nechtělo a paradoxně ho asi píšu dřív než obvykle. Dnes to nebude o nějakých tipech, jak na co, jako spíše o mé vlastní retrospektivě - tenhle týden se totiž úplně nepovedl. :-) Rád bych si udělal trochu retrospektivu, abych si uvědomil, co dělám špatně a na tom zapracoval. 

Jak jinak - dohnal mě časový skluz. Bylo to od něčeho k něčemu, bez zastávek - v práci, v soukromí, s rodinou. Mám za sebou rodinnou oslavu trojích narozenin a následný týden plný pohovorů zakončený víkendovým hackathonem (= soutěž, kde se sejde hodně vývojářů a designerů, utvoří se týmy a za víkend se nějaký nápad přemění na funkční aplikaci). Což o to, zážitků bylo spousty, socializace taky. Ale spánku o dost méně. Vše samozřejmě vyvrcholilo teplotou a kašlem, jak jinak :-)

A v ten moment je nějak všechno jedno - nestíhám totiž plánovat, zabíjím čas doma a tak sklouznu ke svým zaběhnutým návykům a hlavně, jídelníčku. Nemluvě o tom, že samozřejmě na pravidelnou chůzi není ani čas, ani síla. Nic moc. 

Nicméně je to o prioritách. Nejbližší prioritou je začít se třeba řídit svými radami a opravdu si „vyčistit den“. Bez toho to totiž fungovat nebude.

Nicméně jsem si taky uvědomil, jak důležité bylo sdělit lidem okolo, že jsem v procesu životní změny. Podpora, kterou jsem cítil ve slabších chvilkách a která mi pomohla se vrátit na tu správnou trasu, byla až neskutečná. Asi ze mě tentokrát vyřazuje, že to myslím vážně. :-)

Vlastně ani nevím, co bych dál napsal, proto to dnes ukončím. Jen si sem na konec dám pár poučení do budoucna a na whiteboard si píšu datum 19. května, ať vím, kam se k těm poučením v budoucnu vrátit. Až třeba zase budu mít podobný týden.

Poučení z tohoto do budoucna: 

  • Prostě si pořádně definovat, co dělat v případech, kdy mě dožene čas.
  • Měl bych vymyslet způsob, jak efektivně trávit čas, když musím trčet doma. :-)
  • Změna začíná od spánku. Pokud nebudu unavený, budu mít dost energie na to se soustředit na sebe.

A proto jdu teď spát, netradičně hodinu před půlnocí. Jak se mi do blogu nechtělo, tak se mi ho povedlo napsat i dost rychle. A je hned líp, lehčeji. Na duši alespoň :-) 

Tak krásný týden všem a příští pondělí pozitivněji! :-)

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

22. 06. 2017 10:47
Jedno je plánování a jedno je reálný život - jde jen o to, nespadnout zcela zpátky ke všem zlozvykům (o tom bych mohla dlouze vyprávět), ale udržet se na nějaké akceptovatelné hladině - o což se teď snažím. Prostě najít poměr mezi super ukázněným hubnutím a zdravým životním stylem a propadem do sedím, jím a lituju se. Těším se na další psaní. :-)
20. 06. 2017 23:32
Občasné vybočení se někdy vyskytne- důležité je se vrátit, zrekapitulovat situaci a vrátit se k vytyčené cestě. A to ty rozhodně zvládáš. Držím palce.
20. 06. 2017 15:25
Tady ty"hrozné týdny" dovedou pěkně "rozhodit sandál" :-O...proti tomu by spousta z nás potřebovalo recept :-)
20. 06. 2017 10:07
Pro mě je hodně inspirativní Tvoje důslednost v psaní blogu: píšeš ho ačkoliv tento týden hodnotíš jako "týden hrůzy". Je vidět, že to myslíš se změnou opravdu vážně a nevzdáváš se při prvním neúspěchu. Jak píše paniLiba, i pro nás jsou Tvoje zkušenosti cenné, tak díky, že je s námi sdílíš. Úspěšný a radostný týden Ti přeji!
20. 06. 2017 09:07
Je dobré, že si své myšlenky takto zapisuješ, můžeš se k nim kdykoliv vrátit, a my ostatní si z toho můžeme vzít ponaučení. Protože v podobné situaci se všichni občas ocitáme taky - plány nám kříží nemoc, nenadálá pracovní situace, nebo jiná událost. Prostě nepropadat panice nebo skepsi, zamyslet se, přehodnotit plány a jede se dál.
20. 06. 2017 08:25
Jasně, vybočení nevadí, oslavy, pracovní zátěž a zdravotní komplikace, aspoň se teď vyspíš, odpočineš si, načerpáš novou sílu a zase s chutí do dalšího pokračování.
20. 06. 2017 07:54
Když jsi se rozhodl pro změnu a máš to srovnané v hlavě tak pak není takový problém vrátit se zpět na ty správné koleje. Drž se a čekám na další dobré zprávy :-)
20. 06. 2017 07:13
Nejsme neomylní a každému se sem tam něco nepovede. Důležité je si to uvědomit a nepokračovat v tom. A to se stalo, takže žádné výčitky a jede se dál! :-) A že jsi se svěřil okolí, které tě podpořilo, to je skvělé! Ne každý to tak má. Držím pěsti, ať se daří :-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři