TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 05. 04. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

huvarver

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 700
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133138.30 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5524 h 20 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

huvarver

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Snad to konečně vyjde...

22. 04. 2014

Už měsíc se bezcílně snažím shodit nějaké to kilo na víc, hlídám si živiny, kalorie, všechno tak, jak mám. Aby to nebylo málo, každá den se seberu a trávím aspoň půl hodiny běháním, ať už venku, nebo na pásu v posilovně. Ale vše bez jakýchkoliv výsledků, váha se mi nehýbe a když jo, tak spíše směrem nahoru, než-li směrem dolů, určitě mnozí z Vás tento ubíjející pocit znáte.

Jsem mladá holka, vysokoškolačka bydlící na koleji. Už tak žiji poslední dobou ve stresu z odevzdáváním závěrečné práce, ze státnic, že si nemohu najít přítele a do toho všeho se ještě vměstnal stres z váhy. Zaslechla jsem totiž jednoho dne rozhovor své spolubydlící, který jsem pravděpodobně nikdy slyšet neměla. Byl o mé váze a postavě, že by mě nepomohla ani návštěva posilovny dvakrát denně. 

To byla ta poslední kapka, kterou jsem potřebovala. Při své výšce 168 cm a váze 76 kilo už si opravdu připadám jak vorvaň a i když chodím každý týden plavat, dělají si ze mě mí spolužáci srandu že chodím zabalená jak párek v rohlíku, bodejď by ne, kdo by se taky na mě chtěl dívat.

Jsem přesvědčená o tom, že to zvládnu, vždy jsem měla pevnou vůli. Jenže po měsíci marného snažení mám spíš pocit, že mi chybí víra v to, že jsem schopná to dokázat! Tak nějak už vlastně nevím kudy kam a tak jsem se rozhodla pro STOB, protože bych ráda cítila podporu, kterou ve svém snažení nikde nemám. Třeba konečně zjistím, co celý měsíc dělám špatně! Te´d už to není jako na začátku, kvůli okolí, kterému jsem byla už pro smích, teď už je to kvůli mě, kvůli tomu marnému boji, který teď vedu se sebou samou.

A možná, i kdybych neshodila ani gram, chci aspoň vědět, že jsem pro to udělala všechno, co bylo v mých silách, třeba se po tom spokojím s tím, jak vypadám a budu konečně šťastná.

Přeji Všem krásný den!

Verča 
Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

24. 04. 2014 11:53
Ahoj Verčo, vítej mezi námi...zde jsi určitě správně, je tu super parta lidí, všem nám jde o stejnou věc, rádi si navzájem pomůžeme, předáme zkušeností, sdílíme trable, když je nám úzko... :-) co se týče poznámek na postavu, ke mě samotné se kdysi zprostředkovaně donesla poznámka od někoho mi velmi blízkého z mého okolí - takže moc dobře vím, jak se člověk po takovém komentáři cítí. Držím palce, ať se ti daří, nejen v hubnutí, ale i ve studiu - úspěšně zvládni školu a pak se do toho vrhni naplno :-) Krásný den
23. 04. 2014 15:04
Ahoj vítám tě, kašli na spolubydlící, kteří o tobě škradě mluví. Oni mají určitě taky nějaké problémy a vylívají si zlost na někom jiném.Teďkom se, ale snaž dokončit školu a to co říkala afrais myslím mluví za vše. Přeji ti hodně úspěchů, jak ve státnicích, tak v hubnutí.
23. 04. 2014 14:44
Teď bych se zaměřila na školu, ptž na to musíš být i v psychické pohodě, ale pomaloučku bych se snažila učíst líp jíst a mmt..kéééž bych měla 76 kg!!!! :O)
23. 04. 2014 13:33
Mockrát Vám všem děkuji za Vaši podporu a rady :-) moc mi to teď pomohlo!
23. 04. 2014 12:25
nejdřív trochu zklidni pokud nebudeš v pohodě nic ti nepůjde máš teď stres se školou tak neřeš zrovna váhu ano trochu se hlídej s jídlem a až budeš mít vše za sebou najeď na stob a uvidíš jak ti to hezky půjde. Má dcera taky bydlela na kolejich a zvládala stob bez prblému zhubla za dva roky skoro20kg teď má taky před státnicí takže nervičky pracuji ale ona naopak hubne myslím že si tak dobře nastartovala díky stobu metabolismus že všechno co s ní tělo spálí. A až hezky zhubneš uvidíš že potkáš toho s kým si budeš rozumět a uvidíš svět veselejší. Moc ti držím palce. Budešli potřebovat pak pomoct klidně se ozvi.
23. 04. 2014 12:05
Ahoj Verčo, vítám tě. Naprosto přesně to napsala afrais, myslím, že není co dodat :-) , snad jen - vykašli se na řeči rádoby spolubydlících kamarádek, šuškání spolužáků - nestojí to za to :-)))))), věř mi. Musíš se naučit se mít ráda, mít ráda své tělo - i přesto,že s ním nejsi zatím zcela spokojená, když si budeš k tomu ještě věřit, přijde to, UVIDÍŠ!!!!! Nevěřím, že bys na sobě nenašla něco, na co jsi hrdá, čím předčíš ostatní, a nemyslím tím jen vzhled :-)))) - i když ti to na fotce moc sluší :-)). Držím ti palečky :-), NEPODCEŇUJ SE!!! .-)))))))
23. 04. 2014 11:56
Ahoj, v první řadě zapracuj na sebevědomí a na motivaci. S takovou toho moc nezhubneš, když se sama sebe vidíš jako "vorvaň" . S touto výškou a váhou určitě tak strašně jak se popisuješ nevypadáš. Měj se ráda, sportuj a jez zdravě a na názory ostatních se vykašli. Když toto budeš dodržovat, kila půjdou dolů daleko lépe. Držim palce.
23. 04. 2014 10:53
Vítám tě mezi námi. Všecko co bych ti chtěla poradit, už tu bylo napsáno. Drž se toho a hlavně se nauč, mít se ráda. Je to hodně důležité. Já ti budu fandit a držet ti palce. :-))
23. 04. 2014 10:40
Jasně, že to tentokrát vyjde. Před rokem jsem začínala tady, jako bych ti z oka vypadla (až na ten věk :-) a o něco víc kilíček) a teď mám o 10kg míň a jsem se sebou relativně spokojená. Stihla jsem za tu dobu i udělat státnice (takže i přes ten stres šla kila dolů). Pevně věřím, že se chytneš a za rok budeš krásná a spokojená. (viz i můj blog)
23. 04. 2014 10:24
Ahoj Verco,
vítám te na Stobu. Myslím ze je pro tebe ted nejdulezitejsí skola, soustred se na ní, ve stresu se spatne hubne. Psala jsi ze behás, tak vydrz. Skladbu jídla si srovnej pomocí semaforku a uvidís, ze se váha pohne smerem dolu. Taky nezapomen, ze svalová hmota také neco vází. A na spolubydlící se vykasli, pockej jak bude jeste koukat.....
Tady jsi na správném míste, más tu podporu a kamarády. Drzím ti palce a netrap se, vse je v hlave:-))
23. 04. 2014 10:13
Ahoj, ve stresu se hubne špatně. Už to tu zaznělo. Teď se soustřeď na dodělání školy, choď cvičit a běhat (když tě to baví!!!!, to je důležité), aby ses odreagovala, a snahu zaměř jen na to, abys jedla 5-6 x denně a měla v jídle za den celkem 5 porcí ovoce a zeleniny (dohromady:-)). A dost pila, neslazené věci samozřejmě. A pořádně se vyspala. Nic dalšího zatím neřeš. Nikdo nemůže dělat naplno deset věcí naráz, vždycky je něco na úkor toho druhého. Pro tebe je ten důležité dostudovat a k tomu se o sebe musíš starat - právě tím pohybem, pravidelným jídlem a dostatkem toho dobrého v něm, aby to nebyla jen pizza, koláče a podobně, jak to na škole bývá ;-) Na váhu vlez opravdu nejdřív po týdnu. A měř se. Ale zatím to nehroť. Nauč se tyhle základní věci a po státnicích se do toho obuješ naplno už připravená a třeba o pár kilo lehčí.
23. 04. 2014 09:23
Ahoj Veru, nevěš hlavu a hlavně kašli na okolí. Pokud tě nejsou schopni podpořit, nejsou to praví přátelé. Před státnicema to bude asi dost náročné (já státnicovala při plném prac. úvazku, tak vím co to je, taky jsem v té době dost přibrala), stres nebude tvým pomocníkem :(. Ale jak už zaznělo, zkus se trochu odpoutat od váhy a zkus měření, to mne vždycky nakopne když váha stojí. Přijde mi, že to říká víc než kg. Držím ti pěsti.
23. 04. 2014 09:09
Myslím, že jsi určitě nějaké kg dala dolů, ale přibrala si svalovou hmotu. Musíš se taky měřit. Uvidíš, že to půjde a vydrž. !! :-)
22. 04. 2014 23:08
Ahoj Verčo, moc dobře ti rozumím. Mám už pár desetiletí po vysoké škole, ale měla jsem podobné pocity a právě před státnicemi.Radím ti na základě mých zkušeností, protože jsem se snažila zhubnout právě před státnicemi. Nebyl to dobrý nápad, bylo toho na mě moc.Raději se teď soustřeď na školu, sportuj pro radost a sebekoučink ber jako hru. Problémy řeš postupně, ne všechno najednou. Určitě všechno dokážeš i to hubnutí:-))))! Držím ti všechny palečky!
22. 04. 2014 21:29
Už jen to odhodlání je krok vpřed a že se to nehýbe? Nemáš po cvičení lepší pocit, neuběhneš toho více... Já jsem ještě o centťák prťavější a připadala jsem si tlustá vždy (i při váze 54 kg), je to jen o hlavě. Soustřeď se na školu, dál u toho běhej a hlídej a uvidíš, zlomí se to! Ono lehká nadváha (zpevněná) a nošená s láskou je krásnější než kde jaká vychrtlá tuctovka :) Tak směle do toho a ono to půjde ;) Držím palce.
22. 04. 2014 21:29
Ahoj Verčo,držím Ti palce,ať se Ti váha hne podle Tvých představ :) nebude to ideální hned,hlavně vydrž.Vydrž se sportem,protože bez toho to nejde a vydrž s odhodláním,podle sebekoučinku se Ti určitě povede jídelníček změnit.Hodně štěstí :))
22. 04. 2014 21:29
ahoj uber sport a uprav si jídlo.Pokud mooc sportuješ tak ti narůstá svalovina a víc váží sval než tuk.Pokud chceš zhubnout tak celkově a pak posilovat.Plavat by jsi měla v teplé vodě jinak se ti začne dělat tuk v dolních partiich.Začni nejdřív jíst 6xdenně a zkus si koupit obyč hole na chůzy a snimi chodˇ.Vím o čem mluvím ,můžeš se na moje foto podívat .A důležité jsou pro tebe cm než kg,najdi si věc do které se nevejdeš a nech to jako ukazatel,až se do toho vejdeš tak víš že hubneš správně .Né rozdíl jak číslo aby tě to ze začátku neodradilo.A uvidíš jak ti to půjde a budeš spokojená
22. 04. 2014 20:52
Ahoj Verčo. Určitě jsi na správném místě, ale bez trpělivosti to nepůjde ani tady. Měsíc stagnace....no, porovnej to s tím, jak dlouho ti trvalo než jsi se rozhodla se sebou něco dělat. Na spolubydla se vyprdni (jak by řekla stará Keliška) a k tomu vorvaňovi, ke kterému se přirovnáváš - uvědom si že má největší mozek ze všech tvorů na téhle planetě, a to se ti ve škole určitě bude hodit. Když budeš potřebovat, ptej se - tady není potřeba se stydět za nejasnosti - každý jich máme mooooc.
22. 04. 2014 20:43
TAKÉ PŘEJI AŤ SE VŠE V DOBRÉ OBRÁTÍ,URČITĚ TO PŮJDE,ALE JAKO PRVNÍ TY STÁTNICE A POTOM TO OSTATNÍ.
22. 04. 2014 20:32
Hlavu vzhůru, ono to půjde :-) Neposlouchej spolubydlící, poslouchej sama sebe! A tvoje spolubydlící nikdy nemůže vědět, že se do podobné situace nedostane ona sama!
Držím pěsti se vším - se státnicema, s partnerem, s hubnutím.
A máš pravdu - ten pocit marnosti dobře znám, je potřeba ho překonat :-) Ale neboj, taky mě to chvilku trvalo než jsem k tomu dospěla ... Ale teď ten pocit vítězství nad sebou, ten je fakt slastný :-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři