TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 15. 06. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

ivamal

Získané body

Tento měsíc: 105
Celkem: 5880
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Psychologicky laděný kurz se zajímavým programem

07. 01. 2017

Zdravíme s novým rokem všechny ty, kteří absolvovali kurz rozumného hubnutí se STOBem  nebo chodili nebo chodí na cvičení STOBu a nebo získávají moudra ze STOBklubu.

Gratulujeme všem, kteří si váhové úbytky udrželi. Pro Pražáky, kterým se kila navíc ať už naráz nebo plíživě zase vrátila, máme dvě nabídky.

Můžete si zopakovat základní kurz, který se koná v úterý  v ZŠ Plamínkové, Praha 4  od 17.1. 2017 od 17 do 20 hodin pod vedením MUDr. Heleny Michalíkové a je zaměřen na posílení vůle.http://www.stob.cz/cs/kurzy-v-praze

Další zajímavou nabídkou je psychologický kurz, který zahajuje ve středu 18.1. též v ZŠ Plamínkové. Skládá se ze dvou částí s atraktivním programem..

Část pod vedením psychoterapeutky Petry Mocové, kterou znáte ze základních kurzů, proběhne v termínech 18.1., 1.2., 15.2., 1.3. a 22.3. 2017 od 18 do 21 hodin. Obsahem bude jak výživa, tak další  psychologická témata dle potřeb účastníků, jako je motivace, relaxace, neurolingivistické programování, asertivita, komunikace, tzv. relaps (uklouznutí, kdy člověk nezvládne situaci) apod.
Druhá část je novinkou v aktivitách STOBu, kterou povede lektorka Tereza Hacová, která se jako jedna z mála odborníků zabývá dnes populárním a efektivním směrem mindfulnes - všímavost ve vztahu k problematice jídla a zkušenosti získala na zahraničních kurzech. Kurz proběhne v termínech 25.1., 8.2., 22.2., 8.3. a 29.3. 2017   od 17 do 20 hodin. http://www.stob.cz/cs/intenzivni-pokracovaci-kurz-20

Lektorka vás seznámí s konceptem všímavého jedení (mindful eating). Naučíte se mnoho technik mindfulness, kdy se budete zabývat tématy   -  co je mindfulness, jak zacházet  s hladem a chutí,  jak zvládat jídlo navíc oproti plánu, jak naložit s vtíravými negativními myšlenkami, co s emocionálním jedením a přejídáním?

První hodinu  kurzu vždy tvoří cvičení.  

Jestli se chcete dozvědět víc o všímavém jedení i mimopražští, můžete navštívit stránku s online kurzem Hubnutí na míru,  kde je několik videí o všímavosti - zdarma je ke stažení video o všímavosti č. 25, kde si můžete zdarma pustit i 5 nahrávek s tréninkem všímavosti.

http://www.stob.cz/cs/online-kurz-hubnuti

Více o všímavosti  

Bdělá pozornost nebo čokoláda

Mementem tohoto článku na STOBklubu je, pokud máte zase novoroční touhu hubnout, abyste se tentokrát více věnovali  tomu proč a jak jíte, než co jíte. Nasazení různých diet, kdy pouze měníte obsah jídelničku, už máte mnozí z vás za sebou většinou bez kýženého trvalého výsledku. Pojďte zkusit změnu  návyků pomocí  dnes se hodně rozvíjejícího přístupu všímavosti.  Nadpis článku jsem si půjčila z knihy Proč je bdělá pozornost lepší než čokoláda. Proč hltáme a jíme jako o závod a spojujeme jídlo s jinými činnostmi, když jídlo milujeme? Je prokázáno, že v polovině času lidé myslí na něco jiného, než co dělají a že jsou méně šťastni, než kdyby mysleli na to, co dělají. Pokud tedy jíme čokoládu a naše mysl bloumá jinde, užijeme si to méně, než kdybychom měli všímavou mysl. Na bloumající mysl doplatíme většinou emocemi. Bolest, kterou nám přináší život je nevyhnutelná,  ale utrpení  z ní pramenící je volitelné. Všichni se v životě dostáváme do situace smutku, ale nakolik se tím necháme pohltit, budeme  rozvíjet negativa, co bylo, co bude  -  v tom již máme svobodnou volbu. Nadváha se udržuje většinou v důsledku emoční hladu a emoce vychází z myšlenek. Když přestaneme být zajatci a oběťmi myšlenek, ale staneme se jejich pánem (pouhým pozorovatelem), získáme vládu nad emocemi, zlozvyky a celým životem. Dojdeme pak k tomu, že štěstí nezávisí na vnějších věcech, ale na tom, jakým způsobem se na ně díváme.

 

 článek v plném rozsahu je na www.stobklub.cz.

http://www.stobklub.cz/clanek/bdela-pozornost-nebo-cokolada-/

Těšíme se na vás a nezapomeňte  - již v pondělí začíná Prožij rok zdravě

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři