TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 15. 06. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

ivamal

Získané body

Tento měsíc: 107
Celkem: 5882
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133143.84 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Co nadělit o vánocích sobě i ostatním

20. 12. 2017

Podíváte-li se zpět do dětství, Vánoce pravděpodobně vnímáte jako období plné příjemných zážitků, milých překvapení, pohádkových dnů od příchodu Mikuláše až po Ježíška. Děti žijí přítomností, proto tak snadno přecházejí ze smíchu do pláče a naopak. Zkuste se tedy i vy o vánocích inspirovat dětmi a žít trochu více přítomností.  Pokuste se hned teď zapojit rozum a asi uznáte, že dokonalost okamžiku netkví opravdu v tom, zda bude pod stromečkem 20 perfektně zabalených dárků a vzorně uklizený byt. Odpovězte si nyní sami sobě  upřímně, komu kromě vás  bude opravdu vadit, že 24. prosince nebudou naleštěná okna a  na stole bude o dva druhy cukroví méně než jindy?  Síla okamžiku tkví především v tom, abyste si vážili toho, že jste tady a teď a pokusili si udělat daný okamžik co nejpříjemnější a vnímat všemi smysly to, co se ještě z kouzelné předvánoční atmosféry uchovalo.

Zapomeňte  tedy na to, co si myslíte, že se od vás tradičně  očekává a zařiďte si vánoce tak, jak se líbí vám. Dělejte především to, co vás baví.  A těch pár  činností, bez nichž  se vánoce opravdu neobejdou a třeba vás zrovna nebaví, zkuste vyřešit novým  příjemnějším způsobem.  A pokud to nejde, přeznačkujte je do pozitivna. Nenávidíte  přeplněná nákupní  centra? Věnujte hodinku surfování po internetu a máte hotovo. Možná  koupíte vhodnější dárky, než když jste tradičně zbytečně strhnutí silným vánočním marketingem, podlehli  ze všech stran na vás  vykukujících různých lákadel, která jste nepotřebovali do doby, než jste je v obchodě zahlédli. Musíte na Štědrý den do práce a máte zkaženou náladu? Asi Vám to v práci neuteče lépe, když se budete mračit. Bojíte se toho, že strávíte Vánoce sami? Zkuste vymyslet, co by vám zlepšilo náladu a minimalizuje obavy ze samoty.  Asi nejlepší metodou, jak zůstat pozitivní je nemít žádná očekávání. Prostě zkusit být vděčný za to co je. Vím, že to snadno zní a hůř se koná, ale opravdu se mnohdy trápíme zbytečnostmi, což dříve či později pochopí každý.To nejdůležitější nakonec, Vánoce jsou jen krátkým obdobím v celém roce. Na naše životní štěstí nemají žádný speciální vliv, jde jen o pár dní, které pro Vás mohou, ale nemusí mít žádný vliv. Pojměte je proto nikoli jako stres a období plné povinností, ale jako období plné lásky, sounáležitosti, dobré nálady. Rozdávejte úsměv, nalaďte se na pozitivní vlny a buďte v kondici, fyzické i mentální. To je totiž to nejlepší, co můžete o Vánocích nadělit sobě, i ostatním. Napište co budete nadělovat vy - jak sobě tak blízkým.

Hodnocení (14 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

28. 12. 2017 23:11
Vánoce proběhly v klidu a pohodě, postupně jsme se sešli s dětmi a vnoučaty, bylo to fajn.
28. 12. 2017 18:30
Jo a ještě ty dárky. Letos mi chodily tak nějak samy. Kamarádka pejskařka - předplatné časopisu Pes přítel člověka, kamarádka, která má dvě fretky hrníčky s gravírovanými miláčky na kávu - káva byla na Štědrý den ale to to ještě nevěděla, rodina, u které jsem byla na večeři zážitkovou cest za pokladem - asi budu pozvána - podnikáme toho společně celkem dost. A do Německa s vnoučkem cestovalo autíčko na dálkové ovládání, jeho maminka dostala krásné maličkosti, které jsem koupila během toulek po naší zemi - mýdlo z manufaktury v Teplicích, misku z Vamberka, ořechy v medu z farmy, svíčku z vánočního trhu. Sousedka hrníček aby měla příští rok z pekla štěstí, kolegyně z práce kytičku na vánoční stůl a moje psí parťačky - mne celou až do 2.ledna. A jeden dárek - autíčko stejné jako dostal Ondrášek putoval tam, kde by maminka na takový dárek neměla.
28. 12. 2017 18:22
Jsem sama a tak jsou vánoce více méně v mé vlastní režii. Starší fenečka musela na kontrolu na veterinu a tak jsme si popřály s paní doktorkou hezké svátky, místo potravin jsem koupila květiny, došla jsem se psy na procházku, odpoledne na kávu ke kamarádce a ke štědrovečerní večeři jsem usedla u přátel, kteří mne čas od času adoptují. I u mne doma se ohlásily vánoce a nikoliv hygienická kontrola a tak jsem si rozbalila dárečky, které si u mne našly cestu, 26 prosince jsem znovuobjevila cvičící stroje a protože mám volno, začínám den svižnou ranní procházkou v doprovodu svých psů. Tak šťastné a klidné a ten nadcházející rok také ...
28. 12. 2017 17:30
Vánoce u nás proběhly v naprostém klidu. Nic jsem neřešila, uklidit jsem vše nestihla, ale času příští rok bude dost :-) První vánoce s vnoučkem, to bylo skvělé. Vyrazili jsem s manželem s kočárkem a pejskem na procházku. Rodiče si šli zaběhat. Pohybu bylo dost a jídla o trochu více než normálně.
Přeji všem Stobákům šťastný a klidný nový rok :-)
28. 12. 2017 15:49
I u nás proběhly vánoce až neuvěřitelně klidně. Doufám,že i příští rok bude v tomto duchu. Přeji všem krásný a klidný rok 2018.
28. 12. 2017 12:24
Vánoce byly letos bez stresu - zázrak ! Prostě jsem tomu nechala volný průběh včetně toho, že úklid skončil v půlce a - světe , div se - nic hrozného se nestalo. Vaření a pečení bylo jako obvykle trochu hektické, ale už teď vím, že příště zase půlku uberu a bude toho i tak dost pro všechny. Kila začnu řešit po svátcích, dnes si ještě užiju s manželem rybářskou dolovnou a pozítří návštěvu Národního divadla s tátou (dali jsme mu lístky k 80tinám), pak oslavíme Nový rok a hup do dalšího kola hubnutí. A budu věřit, že napravím to, co jsem letos tak hanebně zanedbala - starost o svou tělesnou schránku. Krásný nový rok všem !
26. 12. 2017 22:26
Vánoce byly s rodinou, procházkami a v pohodě. Faktem je, že jsem letos vše zvládala s větším nadhledem než v předchozích letech, a to i díky vám. Děkuji.
17. 12. 2017 20:55
Krásné....moc krásně napsané...je to vše pravda pravdoucí.....
17. 12. 2017 11:22
hezké Vánoce i Vám
07. 12. 2017 08:03
Hezky řečeno.
05. 12. 2017 19:26
děkuji za milé komentáře
05. 12. 2017 10:16
Moc hezky napsané, až mi slzička ukápla.
30. 11. 2017 10:16
Někde jsem četla citát, že nejlepší dárek je možnost být se svými blízkými.
Ano - neuvědomujeme si často, že to nejcennější a nejdražší, co máme, bereme jako samozřejmost. Taky jsem samozřejmě vždycky podléhala předvánočnímu běsnění, ale s přibývajícími léty začínám měnit názor. Klidný a rodinný celý advent a Vánoce, to je moje priorita. Protože mám hodně svých příbuzných a blízkých rozesetých po republice i za hranicemi, tak vezmu zavděk i moderní technologii - skype, a najdu si čas úplně na všechny. I kdyby měly zůstat okna neumytá. A nějaké dárky vždycky byly a budou.
30. 11. 2017 09:53
Moc hezky napsané. Nic neočekávat a být vděčný zato, co je. Hledat denní radosti, byť třeba maličké, už jsem se naučila, taky částečně díky Stobu. Dárečky už mám vymyšlené, některé už doma, některé objednané. Moc to s množstvím už nepřeháním Chybí mi snad už jen jeden. Vnoučata dostanou spacáky, mimísek balík plínek, aby měla taky větší balíček a k tomu každý nějakou hračku. Letos jsem vybírala dřevěné a nádobíčko. Dospělé děti uvítají spíš penízky a nějakou maličkost. Každý rok posíláme taky balíček někomu opuštěnému, letos to bylo do domova důchodců, jindy třeba plním přání ze stromu pro děti z dětského domova. Na nákupy pojedu, ale spíš se pokochat atmosférou vánočního trhu, než nakupovat . A plán úklidu mám, ale když nevyjde, tak se z toho nezblázním. Včera jsme s dcerou motaly věnečky a hezky jsme si u toho popovídaly a takové budou, doufám, celé vánoce.
30. 11. 2017 07:22
Ano, být vděčný za to co je. Mám Vánoce ráda, je klid, děti se těší na dárečky. Už vyrostly takže od hraček jsme přešli většinou k oblečení. Miluji různá trička s legračními nápisy. Ani bych nevěřila, co všechno může na tričkách, mikinách a bundách být. Věci si vybírají na internetu. Přejí si komiksy, lístky do kina, ten nejmladší chce skákající koloběžku. Neřešíme starosti všedních dní. Jsme víc spolu. Uklízíme jako obyčejně. Navíc zdobíme stromeček, což děti moc baví. Pečeme cukroví, což je taky baví. Chystají si dárečky pro kamarády. Chodíme do zasněženého lesa. Prostě pohoda a klídek.
29. 11. 2017 20:56
Je to pravda, jenže tyto názory se získávají věkem.Navíc, myslím, že mladá generace i když už mají rodiny to takhle nebere.Konzumní styl života je válcuje a tradice jim vesměs nic neříkají.
29. 11. 2017 20:08
krásně napsané ,je to pravda,když jsem byla mladá,musela jsem mít všechno ulkizené,napečeno spousta druhu,které jsem pak dávala do mražáku.Dnes vím že to je hloupost.Uklízím normálně,upeču perníčky a 3 druhy cukroví,které máme nejradši.Okna myju v říjnu.Sobě si nadělím sadu na mytí oken a s dětima máme dohodu,že si pod stromeček něco koupěj a my jim na to přidáme,aspon nekoupíme něco co se jim nehodí.Už nejsou malí.S manželem si koupíme,co potřebujeme.Vnoučkovy hračky a je to bez starostí!!!
29. 11. 2017 18:47
hlavně zdraví pro všechny a kila dolů...
29. 11. 2017 17:40
Pravdivé a pěkné.
29. 11. 2017 14:00
Hezky řečeno, je to pravda.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři