TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 15. 06. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

ivamal

Získané body

Tento měsíc: 105
Celkem: 5880
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Výzva č.1: Zmapujte své návyky

07. 01. 2019

Milí uživatelé STOBklubu, vítám vás v novém roce opět u první výzvy našeho projektu Výzva 52, který vás bude i po celý rok 2019 provázet na cestě za zdravějšími návyky a spokojenějším životem.

Zvlášť na přelomu roku se to jen hemží plány na velké změny. A ať už se týkají životního stylu, práce nebo rodinného života, mají jedno společné. Očekáváme od nich většinou příliš mnoho, možná právě z toho důvodu, že jsou spojené s novým rokem, a tedy i novým začátkem. Jenomže předsevzetí nejsou samospásná. A ať zní jakkoliv slibně, pokud k jejich dosažení nezvolíme tu správnou cestu, budeme si napřesrok dávat úplně to samé předsevzetí jako letos.

Správná cesta se ale hledá poněkud obtížně, když nevíme, jak přesně vypadá náš cíl a především – kde děláme chybu při snaze o jeho dosažení. A právě proto je první výzvou pro vás zmapovat pokud možno důkladně své návyky a to konkrétní slabé místo (či slabá místa) nalézt.

Záznamy vašich návyků aneb kde děláte chybu?

Velmi často se předsevzetí týkají naší váhy. Je také vaším letošním předsevzetím zhubnout nějaké to kilo?

Vážíte víc, než byste chtěli, protože někde zkrátka a dobře děláte chybu. Někdo jí (aniž by si to uvědomoval) příliš velké porce, někdo má nevhodnou skladbu jídelníčku, jiný nesprávné rozložení jídel během dne, jiný se zase vůbec nehýbe a tak je ručička jeho energetické bilance dlouhodobě v nerovnováze.

Stalo se vám například, že jste se dívali o Vánocích na pohádku a věděli jste, že si princ vzal princeznu, ale už jste nevěděli, jak se to zase stalo, že talířek s cukrovím byl prázdný? Někdo zase nevědomky mlsá u napínavé knížky a jiný si každý večer k televizi otevře láhev vína a spořádá talířek jednohubek. Někdo při vaření ochutnává tolik, že by to vydalo na samostatný oběd, nebo má v práci plný šuplík sušenek, a při stresových situacích nekontrolovaně sní celý balíček. To jsou jen některé z častých chyb, se kterými se (nejenom) v našich kurzech zdravého hubnutí setkáváme znovu a znovu.

Ale i ti, kdo hubnout nepotřebují, si mnohdy dávají předsevzetí "budu jíst zdravě" nebo "budu pravidelně sportovat". I pro ty je tato výzva určená.

Záznamy spasitelem

Jak je vidět, mnoho našich „zlozvyků“ je nevědomých, nebo o nich třeba i víme, ale nepřikládáme jim takovou váhu. Možná si říkáte, že přeci vaše snaha o to zhubnout nestojí a padá na tom, že si každý večer dáte u televize skleničku a talířek jednohubek. Nebo se dokonce divíte, že se vám stále nedaří zhubnout, když jediné pořádné jídlo během dne je pro vás až večeře. Jenomže právě v těchto malých zvycích to často vězí a právě proto se tento týden zaměříme na jejich odhalení.

Pomocníky nám budou záznamy vašeho celodenního jídelního a pohybového chování.  Ti, kteří už mají cestu hubnutí za sebou, hodnotí záznamy svého chování jako jednoho z největších pomocníků. Proto jsou tyto záznamy neodmyslitelnou součástí všech kurzů zdravého hubnutí už od jejich vzniku. Díky nim pochopíte, v čem je „kámen úrazu“, kde chybujete. Věřte, že se vám tato práce bohatě vyplatí.

Abyste mohli chyby odstranit, musíte zkrátka přijít na to, kde vězí. A kde děláte chybu právě vy, na to se spolu s vámi budeme snažit najít odpověď. Zamyslete se, co všechno u vás hraje roli v tom, že se pustíte do jídla.

Vyplňujte své stravovací případně pohybové návyky do záznamového archu a schovejte si ho pro porovnání s jídelníčkem, k němuž se dopracujete za pár měsíců.

Zapojili jste se do této výzvy už loni? A máte schované své záznamy? Pokud ano, porovnejte vedle sebe aktuální záznamy s těmi loňskými a zhodnoťe své pokroky. 

Záznamový arch, který je předpřipravený pro každodenní vyplňování, si můžete zdarma stáhnout zde

Důležité upozornění: První týden se stravujte jako dosud.

  • Nesnažte se svůj jídelníček nijak zdokonalit, protože byste nezjistili, kde děláte chyby.
  • Na druhé straně si naopak neříkejte: „Ještě si naposledy užiju, než se pustím do změny.“
  • Nestyďte se za množství jídla, které denně zkonzumujete. Věříme, že vás ani nenapadne něco zatajovat, obelhávali byste jen sami sebe.
  • Dejte pozor, abyste opravdu na nic nezapomněli. Je třeba zapsat i to, co ochutnáte při vaření, olíznete-li vařečku či vylížete hrnec, když dojídáte zbytky po dětech, něčeho se napijete, když sedíte u televize a něco při tom pojídáte nebo si venku koupíte zmrzlinu či si vezmete od kolegyně v práci čokoládový bonbon…
  • Pokuste se zapsat vše okamžitě po jídle, protože jinak byste mohli i nechtěně něco zapomenout.

Možná vás napadá, že ze záznamového archu sice dokážete vyčíst, že toho mlsání při vaření je možná až přespříliš, a že ty snídaně by asi mohly vypadat lépe, ale že třeba vůbec sami nepoznáte, jestli porce, kterou jste spořádali k večeři je dostatečná nebo příliš velká a jestli má i vyvážený poměr všech živin.

Proto vám už v prvním týdnu může být skvělým pomocníkem program Sebekoučink, který vám všechny vaše chyby, ať už se jedná o příliš vysoký energetický příjem, příliš nízký výdej, nedostatek zeleniny nebo třeba přebytek cukru v jídelníčku, spolehlivě a přehledně ukáže.

Pokud už jste se účastnili loňského projektu a na STOBklubu fungujete nějakou tu dobu, nebo už se vám podařilo návyky změnit bez naší pomoci, možná vám tato výzva připadá zbytečná. Své návyky už přece detailně znáte, jídelníček máte vyladěný a víte přesně, kde děláte chyby. Ale není tomu tak! I pro vás je tato výzva určená. Mnohdy se stává, že po dosažení vytoužené změny (např. zhubnutí pár kilogramů), v původním režimu povolíme a nevědomky si někde trochu jídla přidáme, cvičení občas vynecháme apod.  Zkuste si proto opět po nějaké době jídlo převážit, zaznamenat do programu a ověřit, zda děláte vše stále stejně dobře.

Pokud se chcete dozvědět více důvodů, proč je mapování návyků tím nejlepším prvním krokem k trvalé změně, koukněte i na článek k první výzvě.

Tak přeji hodně štěstí a energie při plnění první Výzvy tohoto roku!

Hodnocení (97 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

15. 01. 2019 21:03
Tak jsem si pro letošek pořídila velký diář. Každý týden si chci zapsat novou výzvu, plnit do něj úkoly, zapisovat, jak se mi daří či nedaří. Při psaní se mi to lépe vše dostává do mozku, zvlášť, když si zapíši, jak se cítím... každý večer mám vyhrazeno nerušených 30 minut, které mi trvají zhruba hodinu. Hodně trpělivosti, odvahy a síly na cestě ke splněným snům vám všem
14. 01. 2019 17:31
Chyby k nám patří, je to kus našeho "já". Přistupujme k jejich odstranění pomalu, v klidu, ale s vytrvalostí. Vždyť když stokrát nic umořilo osla, naše chyby se musí přeci také jednou rozpustit :-).
14. 01. 2019 16:32
Nejhorší je, že své návyky/zlozvyky dobře znám a nic s nimi nedělám. Jediný bič na mě je sebekoučink, tam nelžu. Není to v mém věku už úchylka ?
13. 01. 2019 22:39
Sebekoučink a zapisování všeho co sním, je moc dobrá věc.
13. 01. 2019 22:39
Sebekoučink a zapisování všeho co sním, je moc dobrá věc.
13. 01. 2019 22:17
Ano, musím opět zapisovat do Sebekoučinku, je to výborný pomocník a bez zapisování mi shazovat kila nejde.
13. 01. 2019 10:48
O svých chybách hluboko ve mně vím, ale je dobré si je takhle připomenout a začít s nimi konečně něco dělat!
11. 01. 2019 00:10
Ku koncu roku 2018 som povolila.. Hľadám novú motiváciu..
09. 01. 2019 21:17
novoroční přesevzetí si nedávám...ale těším na vaši novou výzvu v tomto roce
08. 01. 2019 10:08
Každý rok skoro stejné, vím jak na to....ale jak důsledně plnit...to už mi tak nejde
08. 01. 2019 10:08
Každý rok skoro stejné, vím jak na to....ale jak důsledně plnit...to už mi tak nejde
07. 01. 2019 22:42
Jdu do toho... a budu se snažit o větší důslednost
07. 01. 2019 21:34
Se záznamy jsem začala už po vánocích a můj největší problém je nepravidelnost v jídle a nedostatek pití.
07. 01. 2019 20:21
Myslím, že jsem se v průběhu loňského roku dost zlepšila. I tak ale občas na něčem ujedu, někdy vyhraje stres, i když méně častěji, než před rokem a pořád bych ještě mohla zpomalit v rychlosti jídla, i když i tady jsem o dost lepší :-).
07. 01. 2019 20:06
Vždy je to na nás, zda to vše děláme poctivě a STOB nám vždy ukáže tu správnou cestu. Za mě super
07. 01. 2019 18:01
PetraPo: v zimě je to se zeleninou horší, ale já to doháním zel.polévkami, zap.brokolicí,zap.cuketou, grilovabou zeleninou a různými saláty zelnými, čalamádou, okurkami.
07. 01. 2019 17:56
4asto se setkávám s názorem: sebekoučink si přeci můžu napsat jak chci. To je sice pravda ale musím si uvědomit, že tím obelhávám nejbližšího člověka. To jest sebe sama
07. 01. 2019 15:27
Hanka Malkova: Díky!
07. 01. 2019 14:10
Tak chyby tak nějak tuším, Můj problém je ve výdrž, vždy se pro něco nadchnu a za nějakou dobu mne nadšení opustí a vše jde do kytek. Tak uvidím, jak to půjde tentokrát.
07. 01. 2019 13:00
Záznamy si v písemné podobě vedu celý rok v kombinaci se sebekoučingem. Jsem na to zvyklá a vyhovuje mi to. Mám své vlastní záznamy, které částečně vycházejí z ze záznamových listů. Vytisknu si je vždy na dva měsíce a nechávám svázat.
07. 01. 2019 12:48
Jak už jsem kdysi zjistila, nemám absolutně žádný odhad na velikost porcí - takže zase začínám vážit... A můj problém v zimě - zelenina - já na ni prostě nějak nemám chuť - vím, že bych ji měla jíst, ale pokud se přinutím k paprice nebo okurce, tak je to zázrak. V létě tohle nemám, ale zima je v tomhle peklo … A pak taky bílkoviny - na alerg. testech mi zjistili "nespecifikovanou poruchu na mléčnou bílkovinu" - po některých mléčných výrobcích je to v pohodě, po některých je mi blbě a protože mám taky alergii na sóju, tak někdy je to fakt problém. Ale nevzdávám to, jen si musím dávat pozor co jím a vyřadit ty potraviny, se kterými si moje tělesná schránka nerozumí ...
07. 01. 2019 11:28
Opakování je matka moudrosti, tak hurá do toho :-) ... jdu se podívat, co jsem si zapsala vloni ... jinak předsevzetí si nedávám, myslím, že žiju celkem zdravě, tak zatím nic měnit nechci - sice jsem o Vánocích lehce přibrala (asi kilo), ale cukroví už domá není, tak věřím, že s méně sladkostmi to půjde pomalu zase samo dolů :-) A těším se na nové články :-)
07. 01. 2019 11:15
Je to přesně tak. Pi zhubnutí 20 kg jsem se rok snažila i nadále zapisovat si a vážit porce , ale pak mne to už přestalo bavit a přibrala jsem 4 kg. Naštěstí jsem okamžitě začala používat program Sebekoučink, takže jsem včas získala kontrolu. Od té doby jej použijí vždy preventivně ve všech rizikových obdobích (např. před vánoci) a tím si udělám rezervu na mimořádné úlety.
07. 01. 2019 11:00
Letos zkusím přitvrdit, u sebe (budu se snažit dělat vše tak nějak víc poctivě). Nanečisto to moc nezafungovalo.
07. 01. 2019 09:20
macatice: Opravila jsem odkaz na stažení formuláře, takže teď směřuje přímo do Tipů pro vás, kde si můžete formulář stáhnout.
07. 01. 2019 09:14
Opakování určitě neuškodí a tak se zas můžu těšit každý týden naaněco co už jsem pozapomněla a připomenout si to. Díky
07. 01. 2019 08:40
Určitě si všechno zopakuji. Já u televize nemlsám vím ,že občas ujíždím na gumových medvídcích a tak mám letos předsevzetí ,že je prostě nebudu kupovat.
07. 01. 2019 08:37
Nový rok, nový začátek... Vím, že je to děsný stereotip, že si vždy v lednu začnu znova hlídat stravu, ale zase na druhou stranu je to úplně logické. Není to o tom, dát si od 1.1. předsevzetí, ale člověk má po Vánocích konečně klid a může žít a vařit podle svého, zdravě jíst a má i víc času se hýbat. Na Vánoce pořád jen vařím a dělám co se ode mne očekvá, takže ten lednový restart fakt miluju. Je to můj čas, můj život :-)
07. 01. 2019 07:48
Rozhodně si všechny výzvy znovu přečtu a tím pádem připomenu.
07. 01. 2019 07:37
Už se těším, že si vše připomenu :-)
07. 01. 2019 05:13
Skvělé, tak jdem do toho, už mi to vážně chybělo
07. 01. 2019 05:04
Opakování matka moudrosti :-)! Tak ať se nám všem daří, ať už je to opakování nebo věci relativně nové :-)!
07. 01. 2019 04:39
Pořád je co zdokonalovat, ta jdu do nových výzev.
07. 01. 2019 01:17
Nicméně jedna praxe se mi letos velmi osvědčila: Na stole nebylo (s výjimkou mísy s ovocem a nerozlouskanými ořechy v průběhu Silvestra) žádné jídlo, které tam nemělo aktuálně co dělat. Všechno bylo venku na balkoně, a i na Silvestra si tam hosti (mimochodem, žádnému by rozhodně neubléžilo, kdyby nějaké to kilo shodil, spíše naopak) museli chodit s vlastním talířkem, aby si nabrali salát, pomazánky, cukroví... Snědlo se toho minimálně o třetinu méně než obvykle. :-)
07. 01. 2019 01:06
Co se mých návyků v souvislosti s hubnutím a udržováním váhy týče, hlavní neduhy znám dobře - málo zeleniny a málo pohybu. A když se nehlídám, tak i příliš velké porce na můj způsob života.

Ale pobavila mě věta: "Stalo se vám například, že jste se dívali o Vánocích na pohádku a věděli jste, že si princ vzal princeznu, ale už jste nevěděli, jak se to zase stalo, že talířek s cukrovím byl prázdný?" Televizi nemám, a tak jsem o Vánocích neviděla ani jednu pohádku. A jak se stalo, že talířek s cukrovím byl zase prázdný, vím náhodou úplně přesně - protože jsem si na něj to cukroví naložila a odnesla si ho ke svému stolu s jasným cílem? sníst ho! :-) Pravda je, že tento úkon byl během Vánoc a přilehlých dnů zopakován rozhodně řastěji, než by bylo z výživového hlediska zdrávo.
07. 01. 2019 00:53
V odkazu ke stažení záznamového archu se dostanuna "Materiály ke stažení": Kniha Já zhubnu zdravě a natrvalo (Záznamové archy ke knize Já zhubnu zdravě a natrvalo.), Kurzy zdravého hubnutí (Záznamové archy do kurzů zdravého hubnutí.) a Osobní plány Chci změnu (Záznamové archy k osobnímu plánu Jak na PSYCHIKU. a Záznamové archy k osobnímu plánu Jak udržet váhové úbytky?).
Nic jako "Výzva 52" nebo "Zmapujte své návyky" nemohu se svým bídným zrakem najít.
Kde se prosím v té záplavě materiálů skrývá to podstatné k této výzvě? Díky.
06. 01. 2019 19:38
Už se nemůžu dočkat :-D.
06. 01. 2019 19:17
Vzhledem k tomu, že jsem za loňský rok na STOBu přibrala a ne málo, potvrzuji, že stobácké rady a pravidla jsou pravdivá.Některé tipy jsem si ověřovala průběžně na sobě, takže mám informace z první ruky.Vím co mám jíst ale vím, že jím hodně, že se málo pohybuju a že jídlo před spaním je nepřípustné...tedy v takové podobě, jaké mám vyzkoušeno.Takže moje plány na tento rok spočívají v tom, že každý pohyb/kroky si budu zapisovat do kalendáře a taktéž zásadní věci, které dovedou nabourat hubnutí u mně=alkohol, sladkosti.Tam jasně uvidím jestli je pravda to, že sportuju a nejím sladká jídla....tedy tak jsem to stále tvrdila.Díky za výzvu a připomenutí.
06. 01. 2019 17:24
Co nemám doma, nesním. Dnešek jsem si naplánovala a plán plním. A jsem zelená.
19. 09. 2018 16:29
Moc dekuji zapojují se až dnes. Tak snad stihnu vše dohnat
11. 01. 2018 07:38
Moc Vás všechny zdravim,ja se zapojila už od začátku a mohu říct, že SUPER.Jen to bere trochu čas,
10. 01. 2018 23:13
Nová výzva je vždy v pondělí
07. 01. 2018 22:45
Jé, já jsem se zapojila až teď - neděle večer - to už jsem asi týden pozadu, co? Mám teda psát ještě záznamový arch? Který den bude začínat Výzva č.2? Děkuji za odpověď
06. 01. 2018 20:35
koulinda: Moje vrozená lenost mě nabádá spíše k tomu, nekupovat toho tolik, abych to pak musela vyhazovat.
1) Kdo se s tím má tahat domů?
2) Kdo potom má chodit s přeplněným odpadkovým košem do kontejneru?
Ale jinak máš nprostou pravdu - nedojídání všech zbytků nebo příliš velké porce na talíři bylo jednou z prvních věcí, které jsem se na začátku hubnutí musela naučit.
06. 01. 2018 14:14
zapisování je makačka,doufám,že mi to vydrží déle než tato výzva
06. 01. 2018 11:27
Tak jsem celý první týden mapovala, bez zapisování a hlídání, hned mi bylo jasné, kde je chyba. Tak zaprvé: jakmile nemám připravené jídlo na celý den, neuhlídám se, za druhé: dojídání toho, co bych mohla klidně vyhodit bez lítosti do koše no a za třetí musím obnovit zdravé zásoby pro případ když mě přepadne mlsná. A tak startuji sebekoučink a krabičky a vrhnu se na svá přebytečná kila :-))
06. 01. 2018 08:08
Orientace a využití "sebekoučinku" je skvělé, sestavím si jídelníček, dosadím a potom jen upravuji tak, aby byla všude zelená a koukám jak jsem dříve jedla asi nezdravě. No uvidíme ještě je cesta daleká, ale už jsem se rozešla, tak snad dojdu. jen pěkně pomalu ať to nepřepálím. Musím!!
05. 01. 2018 08:52
Zapisování hodně pomaha,člověk se nestačí divit
05. 01. 2018 08:27
určitě se zapojím alespoň budu vědět kde je má chyba a budu mít motivaci jak to zlepšit
05. 01. 2018 06:02
Na zapisování se netěším, ale...je to potřeba, musím na sebe být přísná, bohužel se sem vracím se znovu nabranými kily. Takže vzhůru do ...hubnutí :-)
04. 01. 2018 18:56
jdu do toho
04. 01. 2018 18:06
Zapisování mi dělá velký problém, ale bez toho mi to dost ujíždí do červených semaforků. Budu se snažit zase pravidelně psát
04. 01. 2018 14:52
Tak už dva dny pilně zapisuji do Sebekaučinku na zkoušku zdarma a raději toho jím mín, abych nemusela tolik psát, tak to asi funguje :-))
04. 01. 2018 14:27
Určitě se zapojím, Sebekoučink mi v minulosti pomohl.
04. 01. 2018 11:29
Určitě se zapojím, i když Sebekoučink periodicky využívám. Tato akce se mi zdá mnohem detailnější a dají se snad zjistit i důvody, proč to někdy nefunguje tak dobře.
04. 01. 2018 11:18
cinatlova: Přesně, naprosto souhlasím. Také zapisuji a radši prohřešky nejím, abych na to pak nemusela koukat v aplikaci :D
04. 01. 2018 10:37
již půl roku si zapisuji vše, co sním, je to velmi dobrý pomocník, neboť , když chci zaznamenávat pravdivě, raději si všechny prohřešky odpustím
04. 01. 2018 10:01
jdu do toho...
04. 01. 2018 08:27
jdu do toho :)
04. 01. 2018 06:40
Jdu do toho :)
03. 01. 2018 19:04
Jdu do toho a jdu na sobě makat!
03. 01. 2018 18:20
já stále používám sebekoučink, moc chválím
03. 01. 2018 16:54
Záznamový arch pro elektronické vyplnění je k dispozici zde http://www.stobklub.cz/clanek/zaznamovy-arch/
03. 01. 2018 16:39
Zdravím,tak s vaším kurzem jsem kdysi schudla,ale nejsem schopna si to udržet,takže po velké odmlce zde,jdu znovu do toho a věřím,že se mi to opět povede
03. 01. 2018 10:09
Infinity.Slack: já sebekoučink zatím nepoužívala,, cca dva roky jsem si psala jídla do kalorických tabulek, které měly už v té době aplikaci do mobilu. Tam sice skáčou reklamy, ale jinak za mne ok a určitě mi to pomohlo udělat si přehled o tom, co jím a kolik a kolik bych měla a taky, kolik tekutin za den vypiju. Svůj program si tedy udělat nedokážu a všude se pídit po tom, kolik mají nebalené potraviny, nehodlám. Takže tady mohu být a účastnit se a existovat i bez sebekoučinku. I když, přiznám se, někdy určitě plánuju zkusit třídenní demo.
03. 01. 2018 08:10
Infinity.Slack: ja si napsal vlastni program na evidenci potravy, prijmu a tak. Nebyl spatny, ale v porovnani se Sebekoucingem nebyl zdale tak vychytany a propracovany a hlavne naplnit si databazi temi nejjednodussimi jidly (ktera nemaji cedulku s udaji) jako je zelenina, chleb ... bylo nesmirne pracne (dopracovat se k tem udajum - zdroju bylo malo, nebo kdyz jich bylo vic, tak si protirecily). Nakonec se mi vyplati dat tech 100,- mesicne za pristup do rozsahle databaze a pohodlne uzivatelske rozhrani, ktere je docela komplexni (i kdyz se to na prvni pohled nezda) a je za nim spousta jak prace, tak ladeni a optimalizaci.

Ale nikdo nikoho nenuti tyto sluzby pouzivat. Ostatne nikdo nikoho nenuti si kupovat saty, kdyz si je muze usit i sam (jo, taky to dovedu), ale mnohym se vyplati dat trochu penez odbornikovi s komplexnimi sluzbami a usetreny cas a namahu pouzit ucelneji (at uz k vyssimu vydelku, nebo peci o rodinu, ci vlastnim konickum.)
03. 01. 2018 00:09
Myslím, že se každý může ve svobodě rozhodnout, jestli chce na sobě pracovat nebo ne. A je opět na něm, aby se rozhodl, jestli tím bude podporovat toho či onoho odborníka. Jestli si odborník vydělává službou, která mi pomáhá, není to nic nemravného. ...
02. 01. 2018 22:01
Během zítřka vytvoříme zapisovatelné pdf, děkujeme za podnět
02. 01. 2018 20:46
Jsem ráda za tabulku na zapisování
02. 01. 2018 17:02
Uvítala jsem tabulku na zapisování.
02. 01. 2018 12:16
Ano, i já bych uvítal tabulku se záznamy ve formátu (např. *.docx), ve kterém můžu rovnou na počítači zapisovat. Šetřme prosím papírem.
02. 01. 2018 11:44
Dobrý den, možnost psát si, co jsem všechno snědla, vítám. V minulém roce jsem využila dvakrát placený cyklus, kde mi program počítal i množství bílkovin, tuků a sacharidů, byla jsem s tím moc spokojená. Teď bych zkusila tuhle jinou možnost, ale mám otázku, jestli by nebylo možné stáhnout si tu zapisovací tabulku "Záznamy stravovacích návyků" v podobě, že by se do ní dalo zapisovat i na počítači? V PDF to nejde. Děkuji.
02. 01. 2018 11:23
Děkuji všem, kteří s novým rokem nepodlehnou zázrakům či dramatickým změnám a budou s námi krok za krokem pracovat na budování nových návyků nebo udržování stávajících dobrých návyků. Víme, že, člověk, který zhubne, se musí kontrolovat celý život, ale jde o to, aby to byla kontrola vcelku příjemná, a proto se snaží STOB vás svými programy udržovat v pohotovosti stále. Abyste si každý našel příjemnou cestu k dosažení svých cílů přeje Iva Málková
P.S. Pokud chcete hubnout po odborným vedením, již příští týden zahajují kurzy (v Praze i specializovaný kurz pro muže) a kurz s novým přístupem mindful eating.
02. 01. 2018 10:37
Tak nějak své stravovací hříchy tuším, až se asi vyděsím, jaké číslo na m vyskočí v součtu snědené potravy. Ale vidět to určit pomůže. Jdem se věnovat sobě:)
02. 01. 2018 10:34
Milá PerditaX, nebojte se, blogy a články jsou informačně mnohem obsáhlejší než videa, čili o nic nepřicházíte. Videa slouží pouze k navedení a nalákání k dalšímu čtení....:-)
02. 01. 2018 09:36
Snad mi to pomůže.
02. 01. 2018 08:41
Děkuji za blog, kde se zopakuje, o co vlastně v dané výzvě jedná.
Mám k dispozici pouze pracovní PC - s odpojeným zvukem, takže video je mi poněkud na nic.
02. 01. 2018 08:01
Zapisování se vyplatí - vlastně se dokážete věnovat vlastní osobě aspoň na chvilku
02. 01. 2018 07:49
jsem zvědavá, co mi projekt přinese :-)
01. 01. 2018 23:27
Děkuji, snad mi výzva pomůže letos dosáhnout mých cílů.
01. 01. 2018 23:25
Jsem přihlášená. O svátcích jsem hřešila. Pravidelnost v jídle zvládám, ale ujíždím na sladkém.
01. 01. 2018 22:34
nejsem moc na nějaké zapisování, ale je to výzva, tak to zkusím...díky
01. 01. 2018 22:13
Děkuji mnohokrát za první výzvu.
01. 01. 2018 21:53
Což o to, přiznám se, že moje stravovací návyky mě příliš netrápí. Asi proto, že se mi se STOBem díky Sebekoučinku už podařilo (zlepšením stravovcích návyků) zhubnout o cca 15 kg na váhu, , která mi připadá (při pohledu do zrcadla) jako "pěkná". A teď před Vánoci dokonce pod 55, abych mohla zes dvě kila do své normy přibrat a nemusela pak zase zuřivě něco shazovat. Takže jsem shazovala před svátky, ne až po nich :-)

Netvrdím, že by se na mých stravovacích návycích nedalo nic zlepšit - ale už by to podle mě bylo moc peněz za málo muziky (rozuměj, příliš velké úsilí na nějaké další drobné vylepšení). Takže můj cíl je nepolevit a nezhoršit se. I když si žádná předsevzetí kvůli tomu dávat nepotřebuju, přesto se do projektu ráda zapojím.
A přeju všem, ať dosáhnou svých cílů a budou s výsledkem spokojeni!


01. 01. 2018 21:08
nevím jak to budu s malým dítětem stíhat, ale pokusím se, protože chci :-)
01. 01. 2018 20:27
Tak super jdu do toho snad to zvládnu :) držím všem palečky :)
01. 01. 2018 20:19
Děkuji za výzvu, moc ráda se přidávám :-)
01. 01. 2018 19:50
Díky Sebekoučinku už mám zdravé návyky zafixované, váhu si s občasnými výkyvy držím, ale po vánočním hodování, kterého se neodříkám, si každý rok v lednu otevřu Sebekoučink, abych se zase dostala do stravovacího normálu. Hlavně, abych usměrnila cukry. Cukrový semaforek jsem loni hodně ocenila. Už se těším na další novinky.
01. 01. 2018 19:45
Massa55: máš pravdu letité chyby jsou "opakovací" a odbourávají se mooc špatně. :-) ale my je přepereme.
01. 01. 2018 19:44
Teoreticky své chyby znám dokonale, ale letos se pokusím postavit se k tomu čelem a zvládnout to i prakticky :-)).Tak ať se nám všem daří!
01. 01. 2018 19:29
Já vím kde dělám chyby a doufám, že se mi konečně podaří nastartovat!
01. 01. 2018 19:29
Ráda se připojuji k Výzvě 52. Moc se na ni těším. Vím, že jsem přes vánoční svátky i okolo Silvestra dost "hřešila".
01. 01. 2018 19:13
Na hledání chyb neni nikdy pozdě , někdy jsou ošemetné, neb jsou letité a tváří se , že tak to má být.... ale já je odhalím a odbourám... jdu do toho.
01. 01. 2018 19:10
Děkuji za první výzvu. I když znám své stravovací návyky a vím kde mám ty slabá místa, tak se připojuji :-).
01. 01. 2018 18:34
Stravování o svátcích bylo katastrofální :-( Už se těším na normální jídelák. Děkuji za výzvu, jdu do toho!
01. 01. 2018 18:28
Bezva, jdu do toho. Snad se mi to konečně podaří nastartovat.
01. 01. 2018 18:27
Také děkuji za výzvu, už jsem se přihlásila a jdu do toho :-)
01. 01. 2018 18:17
Díky za výzvu a jsem přihlášená.
01. 01. 2018 18:15
no také jsem přibrala cca 1 kg ale tak ten snad rychle zmizí není to žádná katastrofa
01. 01. 2018 18:01
Moje stravování během svátků byla celkem katastrofa. Nejvyšší čas se zase začít hlídat. Moc děkuji za novou výzvu!
01. 01. 2018 17:53
Taky jdu do toho,snad se mi už konečně podaří něco zhubnout.
01. 01. 2018 17:28
Ivo, Vy jste tak pilná! První den v roce a Vy už jste tu s výzvou:-))
01. 01. 2018 17:19
Přidávám se , jdu taky!
01. 01. 2018 17:16
Děkuji za první výzvu, jdu na to!

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři