TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 10. 07. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

karolinafourova

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 5 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 996
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

karolinafourova

Jak psát blog?

Leden začal a kostky jsou vrženy.

07. 01. 2017

Krásné ráno, 

jak se Vám podařilo dostat se zpět do povánočního stereotypu všedního roku?

Já nemám leden bytostně ráda. Chápu, že tento měsíc není až taková tragédie, například někteří mají narozeniny, i když na ty jsem se já osobně naposledy těšila před 18. rokem, ale vezměte si to.

Člověk se přes ty Vánoce tak nějak rozležel..i když třeba sportoval, tak ten vnitřní klid, navíc když člověk tráví svátky navíc třeba s blízkými, je nezpochybnitelný. Vánoční stromek pomalu ale jistě opadává (snažím se ho tedy držet při životě zuby nehty, i když má jednu ozdobu na větvi, na které není ani jedna jehlička, což vypadá celkem zajímavě). Nosíme si tak jehličí do postele a celkově je místo v bytě, kde stromek stojí a sněží kolem suché jehličí, akorát k vzteku. Ale mám problém se s Vánoci rozloučit, nastartovat se na pracovní tempo a zabřednout do každodenního stereotypu. 

Na druhé straně musím uznat, že spoustu lidí bere leden jako nový začátek, možnost dalších třistašedesátipěti dní, kdy se člověk může znovu snažit o věci, které se minulý rok nepovedly. Přeci jen, přiznejme si - je to ideální doba na předsevzetí.

Předsevzetí, že zhubnu do těch riflí, které jsem koupila ve slevě před dvěma lety a už tenkrát nedopnula knoflík (ale nechte to tam za ty peníže, zvlášť když máte v plánu začít víc cvičit, že...), že přestanu ujídat nutellu lžící a pak to zahlazovat do rovinky, aby si toho nikdo nevšiml, že se vždy po náročném pracovním dni odměním nějakou dobrou a nezdravou večeří, apod..

A kdo by si taky dával předsevzetí před Vánoci, kdy je doma nejvíc dobrot z celého roku.

Ano. Leden je skvělým měsícem pro předsevzetí. 

Až budete plnit ty letošní, myslete na to, že v tom nejste sami. My ze STOBu jsme v tom s vámi a i my se možná snažíme s nástupem nového roku odbourávat některé výše zmíněné zlozvyky. :-)

A kdybyste v tom přeci jen chtěli ještě trochu pomoci, můžete se přihlásit na některý z našich kurzů, které také začínají v lednu a je jich celkem dost! a jelikož rozumíme úsloví "muži sobě" a chápeme, že mezi štěbetalky se pánům nemusí dvakrát chtít, otevíráme speciální kurz pro muže. O něm se dočtete více zde.

Tak přeji krásný, i když mnou neoblíbený leden. A pamatujte na latinské přísloví "Per aspera ad astra.", aneb "Přes překážky ke hvězdám.".

..a nebo spíše "Alea iacta est" aneb "Kostky jsou vrženy"? :-)

Hodnocení (16 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

25. 01. 2017 12:11
:-) Přesně tak, důležité je to nevzdat a držím vám všem palce já i celý náš tým!!! :-)
25. 01. 2017 11:52
Přesně tak - kostky jsou vrženy.......
23. 01. 2017 09:31
Jsem moc ráda členem STOBu, i když se mi nepodařilo dokončit základní kurz. Já si dala předsevzetí, že nepolevím, že to dokážu a zatím se držím...
22. 01. 2017 18:33
Krásný blog a já to taky tak vnímám : leden 2017 je pro mne začátek nového životního stylu a jsem na to natěšená a upřímě jsem ráda, že tu s vámi jsem.
22. 01. 2017 17:10
díky všem za milé komentáře
09. 01. 2017 14:15
HEZKÉ!
08. 01. 2017 11:28
Hanka98: to jsou krásná slova, moc za takový komentář děkuji. :-) Jsem vděčná, že mohu být součástí STOB rodiny a na všech skvělých projektech se podílet. Na Prožij rok zdravě se skutečně těším a jsem ráda, že můžeme, přesně jak píšete, naučit lidi nemyslet pouze na ručičku na váze, ale na to být šťastni z pocitu, že pro své zdraví děláme maximum a nezáleží na tom, jestli u toho máme o kilo víc nebo méně. :-) Přeji krásný rok 2017 plný úspěchů a pozitivních myšlenek.
08. 01. 2017 11:24
veve12: i já jsem poctivě každý den chodila sportovat a díky tomu jsem nepřibrala i přesto, že jsem se sama jmenovala na manažera vánočního cukroví a doplňovače na tácy a takový doplňovač prostě musí ochutnávat, jestli to už není zkažené, že... :))) Přeji úspěšný rok 2017 a jak říká Hanka98 výše, je důležité být pozitivní, zdravý a jestli budu mít o kilo navíc nebo míň, je to v závěru nakonec taky jedno :-)
08. 01. 2017 10:39
karolinatoufarova: Iva je perfektní, za svůj život dokázala pomoci stovkám žen - její přístup je opravdu profesionální a jejím slovům věřím na 100%. :-)
Pamatuji ještě starý program sebekaučinku, poznala jsem tam super děvčata a hlavně, spoustu zábavy. :-) Nový, nebo spíš prostřední sebekaučink je druhé dítě a nyní její dcera pracuje vzorně na jejich "třetím dítěti", mají můj obdiv. Samozřejmě že patří dík všem, kdož na programu pracují, i všem poradcům ohledně výživy a pohybu a nyní je na nás, jak si s tím "poradíme", kolik toho vezmeme za své. Já osobně upřednostňuji zdraví před ručičkou na váze, preferuji pohyb a celkově zdravý životní styl. Hodně jsem se naučila tady a moc se těším i na nový program "Prožij rok zdravě". Život není jen o hubnutí...a tak leden nového roku vnímám pozitivně, jako nový začátek všeho, co mě, moji rodinu, přátele a dnes už i STOB rodinku čeká a těším se, že i tento rok bude úspěšný pro nás všechny. Tak si nedávejme nereálné cíle, ale pojďme společně cestou, pro kterou jsme se rozhodli. :-)
08. 01. 2017 09:37
Krásný blog! Já jsem se přes svátky rozležet nestihla. Byla jsem stále v práci, jedla jen něco málo navíc, pohyb také byl a letos jsem poprvé nepřibrala 2 kg :-))) Ale to neznamená, že nepotřebuji nějaké kilo shodit. Tak doufám, že se mi to pořadí a dotkneme se hvězd:-)))
08. 01. 2017 08:59
tyhle chvíle úplně miluju, jsou to přesně ty chvíle, které popisuje Iva Málková v článku Bďelost nebo čokoláda, kdy se člověk zhluboka nadechne, podivá se na nebe a řekne si, že se má nakonecfakt perfektně a život je v závěru fajn .)
07. 01. 2017 23:59
No právě - tolik příprav a těšení a pak jsou vánoce hned pryč. Ještě že je letos to suprové počasí. To jsem si říkala odpoledne v lese a o půl 11 večer po návratu z divadla mě nenapadlo nic lepšího, než vzít psa a jít na procházku. U domků ještě svítí vánoční výzdoba , mírně sněžilo, nikde ani živáčka - no prostě krása.
07. 01. 2017 10:40
coumba: Přesně tak, jsem moc ráda, že sníh napadl, protože leden, který je šedivý, tmavý smutný ráda nemám. Paradoxní je, že naprosto miluji arktické Norsko, kde je takový nečas pořád a tam mi nevadí ani déšť, ani tma ani zima.. :))) v Čechách se mi asi takové podnebí snáší hůř :)) nejvíc mi vadí to, že člověk má před Vánoci tolik práce, příprav a těšení a z tohoto tempa ho úplně vyvede už 25.prosinec..takže i já jsem ráda, že alespoň nasněžilo a je mi úplně jedno, že ostatní nadávají, že sníh patří do hor a ne do města... :)))
07. 01. 2017 10:33
koulinda: to je krásné :) Moc děkujeme a já věřím, že určitě ano :-))
07. 01. 2017 10:32
evinka49: přesně tak, ať se co nejvíce vleče, ale ať se vleče hladce :))
07. 01. 2017 10:28
Děkuji za článek. S vánoci to mám stejně, nesnáším Silvestr už od mala, ne pro jeho bujaré veselí, ale proto, že končí, ten krásný vánoční čas a muselo se do školy a teď do práce. Stromeček udržuji dokud ho manžel snese, letos máme borovici, ta neopadává, takže počítám tak do Hromnic:-). Zimu mám ráda krásnou, bílou, takže letošní leden není až tak stresující, díky sněhu není ani taková tma, která mě ubíjí nejvíc. A taky myslím, že leden, jako začátek čehokoli je dobrý měsíc. Je přece jedno, kdy se do toho zase opřeme. Hlavně, že začneme:-)
07. 01. 2017 10:13
V téhle prima stobácké společnosti nám to půjde a snad se těch hvězd dotkneme:-):-)
07. 01. 2017 09:58
Ano přesně,alea iacta est. Krásně napsané ,doufám,že se bude všem dařit a rok poběží jak po másle(ne,že by měl utíkat) :-)))

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři