TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 25. 10. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

renka

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 2069
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133128.30 km
Kolo: 66071.10 km
Cvičení: 5524 h 20 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Koleno, koleno

18. 01. 2017

Nebyla jsem tu víc než rok. Tedy - občas jsem nakoukla. A to bylo všechno. Bojovala jsem vnitřní boj - nechat si operovat koleno nebo ještě chvíli vydržet? Nakonec jsem nevydržela naléhání doktorů a šla jsem do toho. Podpořily mě také hlasy známých, kteří tvrdí, že jsou s endoprotézou spokojeni a že to nebolí.

Na operaci jsem byla 15. listopadu 2016. Bolelo to děsně a neměla jsem pocit, že podávané léky bolest tiší. Bolí to pořád, teď už snesitelně, ale nemohu občas spát. Po operaci mě sestry i doktoři informovali, že koleno bolí a že jsem si měla nechat operovat kyčel, ta prý tak nebolí.

Absolvovala jsem následnou rehabilitaci. Teď mám ambulantní rehabilitaci. Koleno pořád plně nepropnu ani neohnu. V únoru jedu do lázní. Počítám, že měsíc intenzivní rehabilitace v lázních mě buď rozhýbe nebo dorazí.

Padla spousta mých dřívějších aktivit. Vnučky a děti vídám sporadicky, neb dost dobře o ně nemohu pečovat. Pes se smířil s tím, že s ním nechodím na procházky a chodí sám. Manžel se sice  také smířil s tím, že nevařím, neuklízím a nezpracovávám špinavé prádlo, a prováděl to sám, ale nenápadně mi tyto aktivity přesouvá zpět.

Nepohybem po operaci mi ochably i ty zbytky svalů, které jsem někde měla. Deficit v jídle jsem ale dohnala raz dva. Chodím želvím tempem a cvičím při rehabilitaci, což je pohyb do tabulek nezaznamenatelný. Zato přijatá energie se dá zaznamenat dobře. Výsledek je celkem vidět na těle.

Tohle píšu proto, že to potřebuji a doufám ve vaši tichou podporu. A také proto, abych varovala všechny, co se na podobný zákrok chystají, před velkým optimismem.

Abych nenapsala, že totální endoprotéza kolene je brnkačka, nebolí a lehce se rozhýbe ... až zhubnu těch pět kilo!

 

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

19. 01. 2017 16:03
Moc děkuji za rady a podporu. Já si taky myslím, že nejvíc pomůže čas. Jen mě štve, že nejsem v kategorii těch, co se jim to rozhýbe rychle... No jo, každý je prostě jiný. Koleno se nenatáhlo 30 let, tak co bych teď hned chtěla? Ale rozhodně Vás od podobných zákroků nechci odradit, on je fakt každý člověk jiný.
19. 01. 2017 10:11
Můj otec si těsně před 90 nechal vloni vyměnit koleno. Podotýkám, že si to vydupal, operace byla riziková vzhledem k jeho zdravotním stavu. Po operaci byl na měsíc na Malvazinkách na klinice (cvičili tam s ním několikrát denně) a domů přišel o jedné hůlce. Mě tlačí doktoři do výměny kyčelního kloubu. Vím sama, že to musí být, ale odkládám jí úspěšně už 3 rok. Jsem srab. Jenže už věkovitej srábek a další odklady....zázrak nepřijde. Přeju ti, aby ti lázně pomohly.
19. 01. 2017 09:35
Moje maminka byla na výměně kolene před pár lety....a byla ráda...napřed chodila....pak vyměnila berle za sportovní hole...přdala rotoped...upravila stravu a šup....24kilo bylo dole....a pochvaluje si,že měla jít dřív:-) Podotknu,že není žádná mladice..má 72 let:-)
19. 01. 2017 09:06
Moc ti přeju aby ty lázně pomohly. Musí to být strašné, žít pořád s bolestí. Drž se a těš se do lázní. :-)
19. 01. 2017 08:59
Potěš pámbu, moje kolena se také čím dál častěji ozývají..... hlavní problém jsou schody, zejména dolů....mám se na co těšit!
19. 01. 2017 08:44
Držím palce ať je líp. Jsem po operaci kolene 8 měsíců - ale zatím mám vlastní - a stále to bolí...v lázních jsem byla měsíc, dokonce v Třeboni, ale bylo to naprosto k ničemu. Teď rehabilituji u nás doma, jezdím na rotopedu a hubnu to, co jsem nepohybem a přejídáním nabrala, a je to pomalu, pomaličku lepší. VYDRŽ!!!
19. 01. 2017 08:44
Držím pěsti, ať pomůžou lázně. Věřím, že sis užila bolesti dost a dost, tak přeji také hodně trpělivosti - nevadí, že všechno nezvládneš hned a že nejsi všem k dispozici se svými službami. Také se mohou o sebe postarat. Přeji ti, aby sis v lázních užila i péče o sebe a kolínko na to určitě zareaguje. Drž se.
19. 01. 2017 08:39
Ať ti lázně pomůžou a dáš se do pořádku !
19. 01. 2017 08:39
Myslím že to chce čas.Osobní zkušenost nemám,ale kamarádky byly do roka fit. A také byly takhle nešťastné. Tak držím palce !!!
19. 01. 2017 08:12
Držím palce, aby lázně pomohly.
19. 01. 2017 00:54
Ja po transplantaci ledviny skucel bolesti, kdyz jsem mel dojit na zachod. Prejit chodbu napric bylo nelidske. Ale postupne se to zlepsovalo, pak jsem ji presel i podel a domu jsem nakonec odesel po svych (s odvozem samozrejme). Ted, po delsi dobe uz neboli nic a telo funguje lip nez predtim, i kdyz k optimu to ma porad daleko a asi uz to lepsi nebude. Takze byt tebou bych nad tim jeste hul nelamal, ono cas je uzasny lekar a snad i tobe pomuze a bolesti prejdou, zatimco nova funkcnost zustane. Porad mas pro co zit, takze verim, ze to zvladnes a postupne se das do poradku. Takovehle veci chteji radu mesicu az let, nez se plne usadi, ale rozhodne to stoji za to.
18. 01. 2017 22:45
Snad ti lázně pomůžou a zase budeš běhat jako dřív.
18. 01. 2017 22:29
Držím Ti palce,aby pro Tebe byl tenhle rok lepší a byla jsi fit!Moc Ti to přeju!

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři