TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 01. 12. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

tkoskubova

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 435
Celkem: 32086
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 1778.90 km
Kolo: 4868.20 km
Cvičení: 111 h 19 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133054.53 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 24 min

Přátelé

tkoskubova

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Spánek

02. 10. 2017

Pozorně jsem si přečetla všechny 3 blogy Evy Farkové,a určitě to byly zajímavé informace.Myslím,že se dost přibližuji t tomu,o čem píše,přesto mé problémy s usínáním i následným spánkem přetrvávají již velmi dlouhou dobu.I když jsem již v důchodu,přesto se snažím být aktivní,stravovat se pravidelně(tam jsou jisté rezervy),medituji,ale ne vždy se setkávám s úspěchem.Stává se mi,že neusnu vůbec,anebo až k ránu.a to mne provází i několik dní za sebou.Není to nic příjemného,proto jsem vyhledala i lékařskou pomoc.Dostala jsem silná farmatika,což mi nijak nepomohlo,jelikož jsem se následující den cítila jak zmlácená.Při další konzultaci mi lékař dopručil,abych po ranním usnutí klidně zůstala v posteli a spala podle potřeby.Pokud nemám žádné povinnosti,tak to tak dělám,ale uvnitř mne trápí,že takto promarním celé dopoledne.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

03. 10. 2017 18:20
Na špatné usínání naštěstí netrpím (pokud netrápí zdraví) , ale pro mě je chvilka před usnutím rekapitulací dne a případného plánování na den příští. Jenže to málokdy stihnu domyslet. Myslím,že to chce zavést si nějaký stereotyp, který člověka uspí - třeba dýchání a vydechování na určité pořadí čísel atp.
03. 10. 2017 17:10
To bude asi ten začarovaný kruh - myšlenka, že v noci už nepůjde usnout a dopoledne, že je škoda spát. Tím se stresuješ. Možná zkusit přehodnotit to, že je škoda dopoledne prospat, teď je stejně déle tma (a bude hůř), a tak to tolik nevadí. No, a třeba to pak půjde i v noci. Anebo poradí Eva Farková :-).
03. 10. 2017 16:41
Děkuji za všechny rady,levanduli mám také na usínání,moc mi nepomáhá.Zkusím něco na přírodní bázi,jak mi doporučujete a budu věřit,že to zabere.Ona v tom hraje roli i psychika,jdu si lehnout s tím,že opět neusnu.Znám i jisté meditační cviky,jenomže to je právě otázka soustředění se a odpoutání od všeho ostatního.Zkoušela jsem čtení,luštění křížovek,poslech klidné hudby,občas hudba zabrala.
03. 10. 2017 15:01
Mohu potvrdit, že Sleepnox či mučenka dokážou navodit klidný spánek i tam, kde se to nedaří. Pracuji ve třísměnném provozu a používám je k lepšímu spánku po noční směně. Po probuzení jsem celkem v pohodě, protože spím několik hodin v kuse bez probuzení. Bez tohoto preparátu se každou hodinu budím a znova usínám a pak se probouzím jako zmlácená, jak píšeš ty. Zkus tohle, možná budeš příjemně překvapena.
No a co se týká televize, tak za mě ne. Na usínání potřebuji klid a pohodu a tu mi televize nedopřeje.
03. 10. 2017 11:40
Teď v létě, když mám hodně práce na zahradě, lehnu a usnu téměř okamžitě ... v zimě, když je pohybu méně, tak se mi někdy ještě spát nechce - tak si otevřu knížku - a většinou nedočtu ani první stránku a už mi padají víčka ...
03. 10. 2017 11:14
Těžko radit, každý člověk je jiný ... asi je lepší prospat dopoledne, než nespat vůbec ... ale pak chápu, že večer nemůžeš usnout - aktivní část dne byla moc krátká. Jinak - než užívat farmaka, taky bych nejdřív vyzkoušela přírodní prostředky - kromě vyjmenovaných by mohl pomoci i melatonin (je to spánkový hormon, který si tělo samo vytváří, ale za nepříznivých podmínek ho může mít málo (málo slunečního světla přes den, netemná místnost v noci)) - myslím že ve směsích s bylinami a vitamíny se už prodává i volně, dřív byl jen na lékařský předpis ... jinak jedno z nejlepších uspávadel je malé pivo po večeři - asi i díky přítomnému chmelu :-)
03. 10. 2017 09:13
Jo a ještě mám pod polštářem plátěný pytlík, kde mám sušenou levanduli. Každé 3 měsíce jí vyměním. Je to opravdu uspávající krásná vůně.
03. 10. 2017 06:57
Zkusila jsi léky na přírodní bázi ? Třeba mučenku pletní ? Existuje v tabletách jako Sleepnox. Nebo Hypnox forte - tam je v kombinaci s kozlíkem lékařským a meduňkou. Jsou to nenávykové léky, mně v krizi pomáhají, když tak mrkni na internet
02. 10. 2017 16:47
Televize je určitě dobrý uspávací prostředek,ale to právě nechci.I tak děkuji za komentář.
02. 10. 2017 16:21
Od té doby, co jsme dali do ložnice televizi, tak usínám úplně bez problémů.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři