TOPlist
Sledujte nás:

Exotika Kanárských ostrovů a barevná Itálie s lektorkou Miluškou Novou

Zpět

Dovolené a další události, které vybočují z běžného denního režimu, se často stávají obdobími, kdy máme tendenci opustit své běžné stravovací a pohybové návyky. Lidé se často vrací z dovolené s pár kilogramy navíc a pěkné zážitky zastíní nepříjemný pohled na  displej osobní váhy. Příjemné období dovolené však takovým nepříjemným pohledem být zakončeno nemusí. Na dovolené neopouštíte své základní, např. hygienické návyky, berete si s sebou kartáček na zuby a mýdlo. Vezměte si tedy i správné stravovací a pohybové návyky. Není důvod, proč byste si nemohli užít volný čas, odpočinout si a ještě při tom zhubnout.

 

Proč jezdíme na aktivní dovolenou? A proč byste měli jet letos s námi?

Věra: “Zpočátku jsem jezdila na pobyty kvůli tomu, abych zhubla. Nyní již vím, že důležitější pro moji tělesnou schránku je, co dělám těch zbývajících 51 týdnů v roce a mám tyto pobyty jako odměnu za mé celoroční úsilí.”

Táňa: “Veškerou svou dovolenou si vyberu na pobyty se STOBem. :-) Pouze lituji, že jsem nezačala jezdit na tyto týdenní pobyty dříve. Před 10 lety mi zemřel manžel a já se uzavřela sama mezi čtyřmi stěnami a nedovedla jsem si představit, že bych jela někam na dovolenou sama. Dnes je mi 65 let  a zhubla jsem již se STOBem  přes 20 kilo. Kdyby mi někdo před pár lety řekl, že budu lítat padákem nad mořem, jezdit na velbloudu na Kanárských ostrovech nebo jenom to, že vylezu v Prachaticích na horu Libín a že se budu pohybovat po volejbalovém hřišti, řekla bych mu, že se zbláznil. Splnilo se mi mnoho přání. Ráda cestuji, ale dříve bych se sama nikam nevydala. Na pobytech se STOBem, navíc v příjemné partě, dokážu překonat sama sebe a z toho pocitu vnitřního uspokojení, že jsem to dokázala, pak žiji celý rok.”

Jana: “Jsem maminka na mateřské dovolené a původně jsem si vydobyla jeden volný podvečer v týdnu, když jsem začala navštěvovat kurzy. Dnes rodina, tedy hlavně manžel, pochopil, že dopřeje-li mi celý týden pro sebe, celé rodině se to mnohonásobně vyplatí. Týden, kdy je o mě pečováno, mě nabije takovým množstvím pozitivní energie, že se rodině vrátí usměvavá a odpočatá maminka. A to za to stojí. :-)”

Umocnění radosti z odpočinku

Na pobytech se střídá co nejvíce druhů pohybu s motivačními prvky. Zjistíte, že příjemnost je možné zesílit na základě kontrastu - např. odpočinek lépe vychutnáte po předchozí únavě - ležení u moře daleko více oceníte po předchozím příjemném aerobiku, nebo po procházce po pláži. Aby došlo k naplnění hesla “od diskomfortu ke komfortu”, je důležité, aby diskomfort při cvičení a vůbec na celém pobytu byl opravdu minimální a komfort  maximální. I proto pořádá společnost STOB zájezdy nejen po tuzemsku, ale i do exotických krajin, které skýtají mnoho pozitivních podnětů v podobě překrásných přírodních scenérií či slunečného počasí i v době, kdy u nás jsou sychravé mlhy.

A také zde fungují teorie učení uplatňované při terapii obezity. Slunce a moře u většiny lidí vyvolá pozitivní emoční odezvu - je to tzv. nepodmíněný reflex. Vzpomeňme si na Pavlovova pejska, který automaticky slinil při pomyšlení na potravu. Pavlov prokázal i reflexy podmíněné. Pokud pejskovi před podáním potravy zablikal opakovaně světýlkem, začal pes brzy slinit i při pouhém blikání světla - vypracoval se u něho tedy podmíněný reflex.

Obdobně to funguje i u lidí - podmínili si, že se zapnutím světýlka u televize začnou zobat chipsy, ke kávě si automaticky dají tatranku a stresy zajídají většinou sladkostmi. Funguje to však i v pozitivním směru. Pokud cvičíte v nádherném prostředí, které v nás evokuje libé pocity,  mělo by to napomoci tomu, aby potom i samotné cvičení doma bylo příjemné i v případě, že vám za zády nešumí mořské vlny. A když vydržíte a budete cvičit pravidelně, začnou se vám při cvičení vyplavovat tolik známé endorfiny, které dobrou náladu ještě umocní a vy budete mít po každém cvičení skvělý pocit.

Pobyty u moře v zimě mají i vliv na to, že naše úsilí vypadat hezky do plavek nepropukne až s prvním letním dnem a tak vám pomůže vyhnout se zklamání z  kadoročního neúspěchu.

 

Chcete získat energii a ztratit kilogramy?

Okouzlující Kanárské ostrovy

Již od 1.března  se můžete  octnout  jak na kouzelném koberečku na Kanárských ostrovech, na nádherném ostrově Furteventura. Fuerteventura je díky průměrným 3000 slunečným hodinám ročně „ostrovem věčného jara“, který je jednou z nejoblíbenějších destinací Kanárských ostrovů. Hotel Palm Garden s bazénem je situován v blízkosti pláže a všechny pokoje mají terasu s výhledem na moře.

Čekají vás různé druhy cvičení s oblíbenou lektorkou Miluškou Novou na pláži i u hotelu, na suchu i ve vodě (aerobik, taneční aerobik, posilování, strečink, cvičení s overbally i s gumičkami), turistika, dlouhé výšlapy s nordic walkingovými holemi po bílém písku i kamenitém mořském pobřeží, koupání v bazénu i moři, přednášky či výlety.

Veškerý program je koncipován tak, aby měl každý možnost zapracovat na „povánoční postavě“ a vybrat si aktivity podle svých představ. Zbývaji již poslední dvě volná místa.

Barvitá příroda jižní Itálie

Koncem června, kdy již bude krásně vyhřáté moře, můžete se STOBem navštívit kouzelnou jižní Itálii, konkrétně oblast Basilicata. V Basilicatě se snoubí majestátní hory s nejvyšším vrcholkem jižních Apenin a zároveň klidné krátké pobřeží, bez turistického ruchu.

Ubytování je zajištěno v resortu u pobřeží Jónského moře se soukromou oblázkopísečnou pláží, bazény, tenisovými kurty, minigolfem a hřištěm na volejbal a basketbal. Jistě oceníte stravování polopenzí ve formě švédských stolů s dostatkem ovoce a zeleniny, s možností ochutnat tradiční jihoitalské speciality. Jižní Itálie na vás jednoduše zapůsobí tradicemi, panenskou přírodou, pohodou a dobrým vínem.

Na programu bude každodenní cvičení (aerobik, taneční aerobik, posilování, strečink,

cvičení s overbally a gumičkami), turistika, nordic walking po mořském pobřeží, plavání v bazénu či v moři a výlety (nad rámec ceny pobytu), opět pod taktovkou Milušky Nové.

Pokud Vás exotické Kanárské ostrovy nebo staromilská jižní Itálie zapůsobily, je třeba se hlásit obratem a ani s ostatními pobyty, které máme pro letošní rok v nabídce neotálejte. (Do Albánie, kde  je velmi zajímavý program s Dášou Jackson, je třeba se hlásit do poloviny března).

Jeden týden nestačí

Pro fixaci správných návyků ale zdaleka týden, 10 ani 14 dní nestačí. Aktivní dovolenou můžete brát buď jako vyvrcholení navštěvovaných kurzů STOBu nebo jako počáteční nastartování velkých změn. Po návratu domů můžete pokračovat jak v klasických kurzech  rozumného hubnutí (více na www.stob.cz) nebo v rámci internetového online kurzu.

 

Na některém z pobytů se na vás těší cvičitelky a lektoři  STOBu.

 

Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

12. 02. 2017 13:24
Doufám, že se mi podaří nějaký stobácký exotický výlet absolvovat, než úplně zhubnu :-)
09. 02. 2017 18:55
To vypadá velice lákavě.

Naši partneři