TOPlist
Sledujte nás:

Zdravý životní styl se vyplatí

Zpět

Ivana Dingová

Zdravý životní styl se rozmáhá i v oborech, kde byste to na první pohled nečekali.  Rostoucímu počtu příznivců zdravého životního stylu, sportu a zdravé stravy se snaží jít naproti například technologické firmy typu – Apple, Microsoft nebo Samsung.  Trend proniká i do finančnictví a nemusí jít jenom o marketingovou strategii svézt se na módní vlně.  

Zajímavou službu představila na začátku roku 2015 pojišťovna Aegon, která nejenže nabízí výhody pro zdravě žijící lidi, ale klienty, kteří mají nadváhu, ke změně životního stylu přímo motivuje. 

Michal Korejs, který má v Aegonu na starost vývoj nových produktů, vysvětluje: „Z dlouhodobých pojistných statistik, které zahrnují velkou část evropské populace, vyplývá, že lidé, kteří pravidelně sportují a drží si rozumnou váhu, za svoji snahu získají řadu zdravotních benefitů.“

Pravidelný sport prokazatelně prodlužuje délku života. Snižuje riziko kardiovaskulárních chorob, jako jsou vysoký tlak, infarkt nebo mozková mrtvice. Dokonce se ukazuje, že má příznivý vliv i na výskyt rakoviny, cukrovky, duševních chorob a dalších strašáků moderní doby.

Čtyři roky navíc

A nejde o nějaký zanedbatelný vliv. V roce 2012 si tři němečtí vědci z různých univerzit a klinik dali práci a sloučením výsledků několika studií zaměřených na vliv sportu na život člověka ověřovali závěry, že sport prodlužuje život a snižuje riziko nemocí. A došli k zajímavým číslům. Nejkonzervativnější statistiky ukazují prodloužení života v průměru o dva až čtyři roky. http://www.hindawi.com/journals/jar/2012/243958/

„Pro klienty, kteří pravidelně sportují, máme při sjednání životního pojištění o 15 % nižší cenu zajištění pro případ smrti a invalidity,“ vysvětluje Korejs, jak nabídka Aegonu vypadá. Riziko invalidity Aegon bere v úvahu proto, že přes 90 % všech případů invalidity vzniká právě kvůli vážným nemocem. Oblíbené heslo lenochů „Sportem k trvalé invaliditě“ zkrátka neplatí.

To, že sportujete, můžete pojišťovně Aegon jednoduše prokázat permanentkou do fitka, na jógu, nebo třeba účastí na běžeckých závodech.

A jak je to s tou motivací k snížení nadváhy? Vyšší BMI znamená vyšší zdravotní rizika. Pojišťovny standardně obézním lidem účtují k ceně pojištění přirážku, která může být až 50 % běžné ceny za rizika.

Ušetři statisíce

Aegon nabízí klientům s nadváhou dohodu: Uzavřete s námi ujednání, že do dvou let zhubnete, a my vám budeme od začátku pojištění účtovat stejnou cenu, jako kdybyste neměli kila navíc. Pokud se za dva roky ukáže, že jste dohodu nedodrželi a nezhubli, cenu pojištění zvýšíme o přirážku za obezitu, ale dáváme vám první dva roky šanci. Snížení váhy se prokazují měřením BMI a pojišťovna nepožaduje žádné drastické hubnutí, ale rozumný pokles BMI za dva roky o dva body, což odpovídá asi 6 až 8 kg váhy.

Úspora na pojištění může být pro vaši peněženku přitom celkem citelná. Pokud BMI snížíte, můžete na pojistném za dobu trvání smlouvy 20, 30 let, ušetřit stovky tisíc.

Aegon připravil na podporu své nabídky několik jednoduchých kalkulaček. První z nich vám spočítá, o kolik let si prodloužíte život, pokud snížíte svou nadváhu. Další z nich vyčíslí finanční úsporu optimálního BMI nebo pravidelného sportu. Vše najdete na webových stránkách www.aegon.cz/fit.

Hodnocení (15 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři