TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Rýže s blanšírovanou brokolicí

Zpět
  • Autor: Simmonska
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, pepř, kari

Energetická hodnota celkem: 6207 kJ

Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 29, Sacharidy (g): 266, SAFA (g): 5, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1035 kJ

Bílkoviny (g): 7.3, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 44.3, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Do osolené vody vroucí vody vsypeme vrchovatou lžičku kari, pořádně rozmícháme a do vody dáme vařit 3 sáčky dlouhozrnné rýže. Do většího hrnce dáme vařit brokolici rozebranou na drobné růžičky. Mezitím si na oleji osmahneme najemnou nasekanou obyčejnou cibuli spolu s bílou částí jarní cibulky. Vložíme pokrájené rajče a zlehka zarestujeme. Nakonec přimícháme zbytek pokrájené jarní cibulky a pořádně zamícháme. Ploténku vypneme a směs dáme stranou. Ve dřezu pustíme z kohoutku co nejstudenější vodu, připrávíme si cedník a scedíme přes něj brokolici, kterou zároveň rychle propláchneme studenou vodou. To by mělo způsobit, že brokolice neztratí svou barvu. Můžeme ji přimíchat do směsi na pánvi. Do velkého hrnce od brokolice dáme uvařenou rýži a předpřipravou směs rajčat, brokolice a jarní cibulky. Osolíme, opepříme, přidáme nadrobno posekanou čerstvou petržel a lžíci nakládaných rajčat. Všechno důkladně promícháme, přihřejeme a můžeme podávat.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři