TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Okurky mléčně kvašené, které vydrží až do příštího léta

Zpět
  • Autor: ABULA
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)

Dochucovadla:

sůl, kopr, vinný list, křenový list

Energetická hodnota celkem: 0 kJ

Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 0, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Okurky nakládačky, raději trochu větší, dobře omyjeme a podélně rozpůlíme. Dáme vařit 500 ml vody s 20 g soli (polévková lžíce soli). Do sklenice (např Omnia 720 ml) dáme na dno snítku kopru, případně vinný list nebo kus křenového listu). Do sklenice naskládáme okurky, hezky natěsno. Sklenici postavíme do nějaké nádoby a až do vrchu nalijeme vroucí slaný nálev. Necháme chvíli stát, hladina nálevu při chladnutí trochu poklesne. Dolijeme nálev tak, aby mírně přetékal a zavíčkujeme. Sklenice dáme do chladu, nejlépe do chladného sklepa, na nějaký tác, protože nálev bude při kvašení ze sklenic mírně přetékat. Asi za tři týdny můžeme okurky konzumovat, ale vydrží nejméně rok i déle. Okurky jsou křupavé, mírně kyselé, s velmi příjemnou chutí. Pro milovníky sladkokyselých okurek bude chuť možná trochu nezvyklá, ale mléčně kvašená zelenina je mnohem zdravější.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři