TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Domácí lučina

Zpět
  • Autor: STOB
  • Doba přípravy (min.): 10
  • STOB recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Smetana zakysaná 12%200
Tvaroh polotučný průměr250

Energetická hodnota celkem: 2120 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 33, Sacharidy (g): 18, SAFA (g): 22, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 212 kJ

Bílkoviny (g): 3.4, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 1.8, SAFA (g): 2.2, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Tvaroh a smetanu smícháme. Cedník vyložíme plátnem nebo látkovým kapesníkem a vyklopíme do něj obsah směsi, vše vložíme do hlubší nádoby, přikryjeme a necháme odkapat 24 hodiny v lednici.

Fotografie

Hodnocení (26 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

12. 11. 2017 19:22
Taky ji vyzkouším.
12. 11. 2017 18:42
Tak to určitě udělám. Mám recept a tam je jogurt holandia a smetana 12 %. Moc nám chutná, ale tato bude určitě ještě lepší :-)
12. 11. 2017 05:45
Vyzkoušela jsem a je moc dobrá.
11. 11. 2017 19:41
Také jsem vyzkoušela (z poloviční dávky) a chutná mi.
11. 11. 2017 19:41
Také jsem vyzkoušela (z poloviční dávky) a chutná mi.
09. 11. 2017 18:31
Domácí lučinu si dělám.
09. 11. 2017 09:50
Vyzkoušela jsem a je dobrá.
09. 11. 2017 06:13
Vyzkoušim.
07. 11. 2017 19:44
To musím konečně vyzkoušet....................
07. 11. 2017 15:40
díky za tip, už jí dělám a je úúúúžasná :-)
07. 11. 2017 13:04
Také dělám z jogurtu
07. 11. 2017 12:26
určitě vyzkouším
07. 11. 2017 09:30
Já jí dělám ze 3 jogurtů bílých a jedne šlehačky.
07. 11. 2017 09:29
10 porcí je jen odhad, samozřejmě záleží na tom, jak každý lučinu využije. Toto odpovídá zhruba 10 menším tence namazaným krajícům chleba/knackebrotu. Pokud by se to srovnávalo s tvarohem (nízkotučným nebo polotučným), tak bude Lučina určitě trochu vydatnější díky zakysané smetaně a celkově se živiny trochu "zahustí" odkapáním vody. Ale o žádnou energetickou bombu se nejedná, energeticky i živinově to bude podobné tučnému tvarohu, tak můžete zkusit zadat do sebekoučinku, aby to vycházelo. Případně lze připravit i z nízkotučného tvarohu, ale výsledek nebude tak jemný. Lučina vydrží v lednici poměrně dlouho, případně lze udělat z polovičního množství, takže ji určitě nemusíte jíst od rána do večera :)
07. 11. 2017 08:45
recept neznám, ale hned dneska vyzkouším
07. 11. 2017 08:33
také si ji dělám - je to ňamka
07. 11. 2017 05:43
tento recept znám :-)
06. 11. 2017 23:38
Tohle si určitě udělám.
06. 11. 2017 21:18
Zítra ji udělám
06. 11. 2017 20:08
Vypadá to dobře a snadně.Jen potřebuju vysvětlení.Je tam napsáno na 10 porcí=že se s tím namaže 10 chlebů?Nebo je to na 10 jídel?
Jde o to, že si do pohankové kaše na snídani dávám 1/2 vaničky tvarohu.Je to recept, který jsem si udělala podle semaforků aby byl správně jako 20% a vyvážený na živiny.Tzn. když k tomu tvarohu přidám kelímek smetany, měla bych to cca na 3, max.na 4.jídla.Pořád zápasím s velikostí porcí ale když tak koukám na ten recept, jedla bych lučinu od rána do večera dva dny.Pokud jen na snídani, ty poslední dvě už by byly zřejmě ne moc chutné.Můžete mi prosím vysvětlit?Díky.
06. 11. 2017 19:30
Lučinu téměř nekupuji, místo sýrů používám tvaroh.
06. 11. 2017 17:41
Vyzkoušíme, uvidíme :-) ale určitě použiji nízkotučný tvaroh a jogurt místo smetany....
06. 11. 2017 13:18
Podobnou dělám z jogurtu a zakysané smetany, a pak se s tím polotovarem dá krásně kouzlit, do části nastrouhám červenou řepu, do části přidám lžičku medu a trochu ořechů a mám náplň do palačinek..
06. 11. 2017 12:48
Jednoduché a dobré.
06. 11. 2017 10:10
určitě zkusím
06. 11. 2017 09:36
Lučinu nekupuju, radši si dám samotný tvaroh. Ale recept vypadá jednoduše a chutně, tak ho zkusím.
06. 11. 2017 09:30
Kupovaná lučina mi připadne dobrá.
06. 11. 2017 08:40
Zkusila jsem z jogurtu a šlehačky :-) a nemělo to chybu, podle ohlasů níže musím zkusit i zdravější verzi.
06. 11. 2017 08:37
Díky za recept, vyzkouším. Podobně dělám lučinu z jogurtu, který smíchám buď se sladkou nebo zakysanou smetanou.
06. 11. 2017 08:32
Děkuji za recept.
06. 11. 2017 08:18
Nechává takhle vykapat jogurt :-)
06. 11. 2017 07:37
no možná je to bez soli, ale zase dost tučné. Tak nevím...
06. 11. 2017 07:22
Zajímavé. Myslím, že v jednom typu kupované Lučiny není žádná sůl ani žádné konzervanty a dochucovadla, takže je taky "čistá".
06. 11. 2017 06:41
zajímavé, tak jednoduhé. určitě vyzkouším .-))
06. 11. 2017 05:55
Je to velmi jednoduché, vyzkouším hned dnes,
06. 11. 2017 00:18
Podobným způsobem dělám jogurtovou pomazánku z řeckého jogurtu.

Naši partneři