- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 70 |
Žampiony | 250 |
Olej řepkový | 50 |
Smetana na vaření 12% | 250 |
Dochucovadla:
Kmín, sůl, ocet
Energetická hodnota celkem: 3674 kJ
Bílkoviny (g): 15,
Tuky (g): 81,
Sacharidy (g): 24,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 919 kJ
Bílkoviny (g): 3.8, Tuky (g): 20.3, Sacharidy (g): 6, SAFA (g): 6, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Orestujeme cibulku a oloupané nakrájené žampiony, podle potřeby přidáme vodu a kmín. Přiklopíme a podusíme až žampiony změknou (20 min cca). Pak zalijeme smetanou a necháme projít varem. Přidáme lžičku octa. Hodí se jako hlavní jídlo s těstovinami, rýži, knedlíkům.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.