TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Nepečený dort se zakysanou smetanou a tvarohem

Zpět
  • Autor: Yogii
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 16.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 7690 kJ

Bílkoviny (g): 59, Tuky (g): 50, Sacharidy (g): 284, SAFA (g): 32, Cukry (g): 190, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 481 kJ

Bílkoviny (g): 3.7, Tuky (g): 3.1, Sacharidy (g): 17.8, SAFA (g): 2, Cukry (g): 11.9, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Dortovou formu (nejlépe otevírací) vyložíme potravinářskou fólií nebo alobalem. Na dno položíme hustě vedle sebe vrstvu piškotů, které můžeme pokapat mlékem, šťávou z ovoce nebo rumem. Zakysanou smetanu smícháme s tvarohem a zamícháme do ní vanilkový cukr. Tuto směs položíme na piškoty. Na smetanu poklademe ovoce, jako např. jahody, broskve ( lze i kompotované). Na ovoce poklademe opět vrstvu piškot, na ně smetanu a ovoce. Poslední je vrstva piškotů. Dort dáme vychladit do lednice, aby ztuhnul a šel lépe krájet. Necháme chladit aspoň dvě hodiny.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři