- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pórek | 300 |
Olej řepkový | 25 |
Mouka pohanková | 30 |
Vločky ovesné | 50 |
Tofu natural průměr | 100 |
Dochucovadla:
Sůl - přiměřeně!, petrželka
Energetická hodnota celkem: 3107 kJ
Bílkoviny (g): 32,
Tuky (g): 36,
Sacharidy (g): 73,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 388 kJ
Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 9.1, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Pórek omyjeme a zbavíme ovadlých listů. Bílou část nakrájíme na kolečka, zelené listy na nudličky. Na oleji osmahneme kolečka pórku, přidáme mouku, promícháme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a přidáme nakrájené zelené listy pórku a ovesné vločky a vaříme na mírném ohni 10 minut. Pak přidáme nahrubo nastrouhané tofu nebo sýr a ochutíme petrželovou natí a solí a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.