- Autor: a.betincova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 279 |
Brambory (syrové) | 122 |
Celer řapíkatý | 153 |
Cibule šalotka | 63 |
Čočka červená (v suchém stavu) | 224 |
Olej olivový | 31 |
Zázvor | 12 |
Bujón průměr (hotový) | 10 |
Rajský protlak | 140 |
Voda | 2000 |
Energetická hodnota celkem: 5906 kJ
Bílkoviny (g): 67,
Tuky (g): 36,
Sacharidy (g): 203,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 55,
Vláknina (g): 55,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 984 kJ
Bílkoviny (g): 11.2, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 33.8, SAFA (g): 1, Cukry (g): 9.2, Vláknina (g): 9.2, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Na oleji nechat zesklovatet cibulku, dat nakrajeny česnek a nastrouhaný zazvor. Nasypěe kari koreni a rajsky protlak, nechame zasmahnout. Zalijeme vodou, pridame sul, pepr a popripade bujon. Pridame brambory, mekev a rapikaty celer a varime do zmeknuti. Po zmeknuti pridame cocku a varime cca 5 minut. Vypneme plotnu odstavime hrnec a pod poklickou nechame polevku jeste dojit kvuli cocce.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.