TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Květák zapečený se sýrem

Zpět
  • Autor: martashi
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, muškátový květ a bylinka(do bešamelu : z másla a mouky usmažíme jíšku, rozvaříme ji v mléce, necháme prochladnout a vmícháme žloute a část strouhaného sýra) Pro masožravce můžeme prošpikovat šunkou nebo slaninou.

Energetická hodnota celkem: 5252 kJ

Bílkoviny (g): 58, Tuky (g): 87, Sacharidy (g): 61, SAFA (g): 53, Cukry (g): 25, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1313 kJ

Bílkoviny (g): 14.5, Tuky (g): 21.8, Sacharidy (g): 15.3, SAFA (g): 13.3, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Květák očistíme od listů, uvaříme v osolené vodě do poloměkka , necháme okapat. Do vymazané, vysypané formy posadíme květák prošpikovaný hranolky sýra, zalijeme bešamelem se strouhaným sýrem a posypeme sýrem i na povrchu. Zapečeme a podáváme s bramborem, salátem nebo pečivem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři