- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ementál 45% | 100 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Žloutek (syrový) | 20 |
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Máslo čerstvé nesolené | 60 |
Květák | 700 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, muškátový květ a bylinka(do bešamelu : z másla a mouky usmažíme jíšku, rozvaříme ji v mléce, necháme prochladnout a vmícháme žloute a část strouhaného sýra) Pro masožravce můžeme prošpikovat šunkou nebo slaninou.
Energetická hodnota celkem: 5252 kJ
Bílkoviny (g): 58,
Tuky (g): 87,
Sacharidy (g): 61,
SAFA (g): 53,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1313 kJ
Bílkoviny (g): 14.5, Tuky (g): 21.8, Sacharidy (g): 15.3, SAFA (g): 13.3, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Květák očistíme od listů, uvaříme v osolené vodě do poloměkka , necháme okapat. Do vymazané, vysypané formy posadíme květák prošpikovaný hranolky sýra, zalijeme bešamelem se strouhaným sýrem a posypeme sýrem i na povrchu. Zapečeme a podáváme s bramborem, salátem nebo pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.