- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 48.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 20 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 200 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Ocet | 20 |
Paprika bílá | 600 |
Cibule | 800 |
Červená řepa | 2000 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 9735 kJ
Bílkoviny (g): 54,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 484,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 367,
Vláknina (g): 82,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 203 kJ
Bílkoviny (g): 1.1, Tuky (g): 0.2, Sacharidy (g): 10.1, SAFA (g): 0, Cukry (g): 7.6, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
8ks řepy uvařit ve šlupce cca) 1 hod., v tlakáči méně, necháme schladnout, oloupeme a nakrájíme na proužky; 8ks papriky a 8 ks střední cibule nakrájíme na proužky, osolit, opepřit a nechat do rána. Ráno smíchat s řepou. Smícháme ingredience na zálivku, s ohledem na cukr povařit do rozpuštění, nechat vychladnout. Samozřejmě ocet a cukr dle vlastní chuti. Dáme do skleniček a sterilujeme při 80 C 20 min. Cca) 12 skleniček s obsahem 460 ml.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.