TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zapečený lilek s kuřecím masem

Zpět
  • Autor: hobitka70
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, koření Adžika, kuře 7 bylin,

Energetická hodnota celkem: 4091 kJ

Bílkoviny (g): 122, Tuky (g): 32, Sacharidy (g): 52, SAFA (g): 18, Cukry (g): 30, Vláknina (g): 22, Sůl (g): 13

Energetická hodnota na 1 porci: 1023 kJ

Bílkoviny (g): 30.5, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 13, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 3.3

Postup přípravy

Lilek omyjeme, zbavíme stopky,rozkrojíme napůl a vydlabeme. Poté posolíme a necháme vypotit. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, okořeníme. Troubu rozehřejeme na 180°C a na pečící papír vložíme půlky lilku lehce potřené olejem ze spodní strany.Na pánev dáme rozehřát lžíci oleje, orestujeme cibuli dozlatova, poté kuřecí maso, zalejeme vývarem a dáme dusit na cca 15 min. Nakonec přidáme na kostičky pokrájenou dužinu z lilku a ještě krátce podusíme. Vyndáme lilky z trouby a lehce změklé půlky naplníme směsí z pánve. Dáme zapéct na 30 min. Nakonec dáme nastrouhaný sýr nebo plátky a dáme krátce zapéct. Podáváme s vařeným bramborem, kaší, pečivem nebo jen tak se zeleninkou. Dobrou chuť.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři