- Autor: lllenicka
- Doba přípravy (min.): 2
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Smetana OraSí Iceland sojová | 50 |
Olivy zelené | 50 |
Veto Silken Tofu 125g | 125 |
Česnek | 11 |
Rajčata | 500 |
Cibule | 60 |
Čočka červená (v suchém stavu) | 250 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 65 |
Lilek | 739 |
Dochucovadla:
Římský kmín, sůl, pepř, skořice
Energetická hodnota celkem: 8179 kJ
Bílkoviny (g): 79,
Tuky (g): 89,
Sacharidy (g): 205,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 72,
Vláknina (g): 43,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2045 kJ
Bílkoviny (g): 19.8, Tuky (g): 22.3, Sacharidy (g): 51.3, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 10.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Nakrájet lilek na plátky, osmažit na oleji. Osmažit cibuli, smíchat s čočkou, česnekem a kořením. Do pekáče klást: osmažený lilek, rajčata na plátky, směs s čočkou, rajčata, lilek. Péct zavřené dokud není čočka měkká, případně dolít trochu vody. Nakonec rozmixovat tofu, smetanu a olivy a krátce zapéct na povrchu lilku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.