- Autor: lenka73
- Doba přípravy (min.): 40
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 300 |
Petržel - kořen | 300 |
Celer bulva | 300 |
Kedlubna | 300 |
Paprika zelená | 150 |
Červená řepa | 900 |
Česnek | 10 |
Cibule | 80 |
Masox (hotový výrobek) | 3 |
Olej olivový | 10 |
Rajský protlak | 140 |
Dochucovadla:
sů, pepř, kmín, červená paprika
Energetická hodnota celkem: 5449 kJ
Bílkoviny (g): 47,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 239,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 143,
Vláknina (g): 68,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 908 kJ
Bílkoviny (g): 7.8, Tuky (g): 2.3, Sacharidy (g): 39.8, SAFA (g): 1, Cukry (g): 23.8, Vláknina (g): 11.3, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
misku nakrájené mrkve, misku petržele, misku celeru osmažíme na olivovém oleji a resujeme cca 15 minut. osolíme, opepříme, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a nakrájenou papriku. Chvíli mícháme a přidáme červenou papriku a přilijeme cca půl litru vody a dusíme do měkka. podom přidáme tři misky uvařené červené řepy a vaříme dál. mezitím si na pánvi osmažíme na oleji nakrájenou cibuli a nakrájený česnek a přidáme rajský protlak. nechte ho převařit. přidejte vodu a vlijte do polévky. na závěr můžete přidat petrželovou nať.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.