TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

žitný kvásek

Zpět
  • Autor: Toraneko
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 4200 kJ

Bílkoviny (g): 39, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 204, SAFA (g): 1, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 45, Sůl (g): 0

Postup přípravy

1.den: Do velké sklenice nasypeme 100 g mouky a přilijeme cca 100 ml vlažné vody, zamícháme, mělo by to mít kašovitiu konzistenci (ne moc řídké). Přikryjeme potravinářskou folií a zagumičkujeme. Dáme na teplé místo (kolem 30°C) a necháme do druhého dne. 2.den: Přimícháme dalších 100 g mouky a tolik vlažné vody, ať to má opět kašovitou konzistenci. Těstíčko už by mělo být nakyslé a tvořit bublinky. Dáme zpět na teplé místo 3. den opakujeme 2.den 4.den: Hotovo! Můžeme péct chleba. Ale předtím ještě odebereme dvě lžíce kvásku do čisté sklenice, přidáme mouku a vodu a vedeme ho dál a dál...čím déle ho vedeme, tím je lepší a vyzrálejší, rychleji a lépe vybíhá a těsto je taky mnohem lepší

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři