- Autor: alenkaskl
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka červená (v suchém stavu) | 300 |
Cibule | 80 |
Pór | 150 |
Vejce celá průměr | 165 |
Gouda 48% | 100 |
Strouhanka | 30 |
Olej olivový | 10 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 7805 kJ
Bílkoviny (g): 124,
Tuky (g): 60,
Sacharidy (g): 200,
SAFA (g): 32,
Cukry (g): 46,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 976 kJ
Bílkoviny (g): 15.5, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 25, SAFA (g): 4, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Červenou čočku nasypeme do vroucí vody a necháme 2 minuty vařit. Pak ji necháme chvilku v hrnci dojít a zcedíme případnou přebytečnou vodu. Cibuli s pórkem orestujeme na olivovém oleji. Do olejem vymazané a strouhankou vysypané formy nasypeme polovinu čočky, posypeme cibulkou a pórkem a polovinou sýru. Přidáme zbytek čočky. V hrníčku rozšleháme vajíčka a čočku zalijeme. Navrch opět nasypeme sýr. Zapékáme v troubě cca 15 minut při 200 stupních. Podáváme s kysaným zelím nebo sterilovanou okurkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.