TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Imambald

Zpět
  • Autor: hanahcotton
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Lilek1
Rajčata 4
Česnek1
Petržel - nať1
Olej olivový2

Dochucovadla:

sůl pepř

Energetická hodnota celkem: 84 kJ

Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 1, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 21 kJ

Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 0.5, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Lilky umyjte, můžete je oloupat (ale není to nutné), nakrájejte je na větší kostky a ty ponořte na 15 minut do studené osolené vody. Pak je vyndejte, osušte a asi 5 minut je smažte na olivovém oleji. Když jsou lilky zlaté, vytáhněte je z oleje a odložte na chvíli stranou. Pak do téhož oleje nasypte ideálně velmi masitá jižní rajčata, která se dají nastrouhat nahrubo. Jinak prostě pokrájejte naše česká rajčata, přidejte nasekaný česnek, pepř, sůl. Vše podlijte asi 1 cm horké vody. Když se směs začne vařit, přidejte lilek. Jen pozor, zeleninu nemíchejte! Maximálně ji můžete lehce protřepat. Směs vařte tak dlouho, až se veškerá šťáva úplně vypaří. Hotové jídlo odstavte, nechte vychladnout a před podáváním přimíchejte pořádnou hrst zelené petrželky. V originále se to jí studené s chlebem a je to náramná dobrota!“

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

30. 07. 2014 14:10
Vyzkouším, předpokládám, že jednotky množství jsou kusy a lžíce
30. 07. 2014 08:27
Tak mě vzala mlsná. O víkendu vyzkouším.

Naši partneři