TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kečup domácí

Zpět
  • Autor: Baall
  • Doba přípravy (min.): 150
  • Uživatelský recept
  • Porce: 127.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Jablka500
Cibule500
Paprika bílá500
Rajčata 2500
Cukr bílý (řepný, třtinový)500
Ocet400

Dochucovadla:

1 kávová lžička: Nové koření, Pepř černý celý, Skořice mletá, Zázvor mletý, 3 lžičky mleté červené papriky, 1 Polévková lžíce soli, 2 lžičky kyseliny citrónové. Podle chuti můžeme přidat bylinky: dobromysl, česnek, tymián, bazalku.....; olivy, chilly, fef

Energetická hodnota celkem: 13205 kJ

Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 745, SAFA (g): 0, Cukry (g): 652, Vláknina (g): 51, Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 104 kJ

Bílkoviny (g): 0.3, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 5.9, SAFA (g): 0, Cukry (g): 5.1, Vláknina (g): 0.4, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Všechny ingredience pokrájet-aby se za hod.rozvařily, z jablek vykrájet jádřince; přidat lžičku: nového koření, mletého zázvoru, skořice, celého černého pepře, sladké červené papriky a PL soli. Vařit hodinu, před koncem varu přidat 400 ml.octu. Rozmixovat a propasírovat do 2.hrnce (používám teflonový). Přidat 0,5 kg. cukru, obarvit dvěma lžičkami mleté červené papriky.....a vařit...a vařit...a vařit...až zhoustne do požadované konzistence. Na závěr rozlít do sklenic a sterilovat cca) 15 min. na 90 C. Pro urychlení lze přidat Pektogel, želírovací cukr.....ale pak už to není bez "E". Konzistence se zkouší na talířku, který jsme dali na 10 min do lednice.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři