- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 150
- Uživatelský recept
- Porce: 127.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jablka | 500 |
Cibule | 500 |
Paprika bílá | 500 |
Rajčata | 2500 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 500 |
Ocet | 400 |
Dochucovadla:
1 kávová lžička: Nové koření, Pepř černý celý, Skořice mletá, Zázvor mletý, 3 lžičky mleté červené papriky, 1 Polévková lžíce soli, 2 lžičky kyseliny citrónové. Podle chuti můžeme přidat bylinky: dobromysl, česnek, tymián, bazalku.....; olivy, chilly, fef
Energetická hodnota celkem: 13205 kJ
Bílkoviny (g): 35,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 745,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 652,
Vláknina (g): 51,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 104 kJ
Bílkoviny (g): 0.3, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 5.9, SAFA (g): 0, Cukry (g): 5.1, Vláknina (g): 0.4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Všechny ingredience pokrájet-aby se za hod.rozvařily, z jablek vykrájet jádřince; přidat lžičku: nového koření, mletého zázvoru, skořice, celého černého pepře, sladké červené papriky a PL soli. Vařit hodinu, před koncem varu přidat 400 ml.octu. Rozmixovat a propasírovat do 2.hrnce (používám teflonový). Přidat 0,5 kg. cukru, obarvit dvěma lžičkami mleté červené papriky.....a vařit...a vařit...a vařit...až zhoustne do požadované konzistence. Na závěr rozlít do sklenic a sterilovat cca) 15 min. na 90 C. Pro urychlení lze přidat Pektogel, želírovací cukr.....ale pak už to není bez "E". Konzistence se zkouší na talířku, který jsme dali na 10 min do lednice.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.