- Autor: sediva.p
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pažitka čerstvá | 10 |
Petržel - nať | 10 |
Burisony | 10 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Mouka žitná celozrnná | 170 |
Vejce celá průměr | 55 |
Dochucovadla:
sul,prášek do pečiva
Energetická hodnota celkem: 3388 kJ
Bílkoviny (g): 38,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 138,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 424 kJ
Bílkoviny (g): 4.8, Tuky (g): 1.4, Sacharidy (g): 17.3, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 1.9, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
1 hrnek cepozrnné mouky,prášek do pečiva,sůl,1 vejce 1 hrnek mléka,hrst burisonů,hrst bylinek(pažitka,petrželka,libeček.Vše smíchat Těsto musí být řídké něco jako lité těsto na moučník.Případně dolít vodou.Těsto vlijeme do 3 hrnků vyložených mikrotenovým sáčkem nebo vymazaných tukem asi do 3/4 hrnku(těsto vyběhne. Vložíme do mikrovlnky na 800 W(maximum) na 4 minuty.Pak hrnky otočíme o 180 °a zapneme na další 4 minuty.Po vypnutí necháme asi min.dojít v mikrovlnce.Vyzkoušíme špejlí,pokud ještě nejsou zapneme ještě na 1-2 minuty.Poté knedlíky vyjmeme ze sáčků a nití nakrájíme. Hrnky používáme 1/4 litrové ale lepší jsou větší 4 dl.Kolečka jsou pak větší.Pokud máme hrnků víc doba vaření je o to delší.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.