TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Vdolky

Zpět
  • Autor: anubis
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 18.00

Ingredience

Dochucovadla:

citronová kůra, sůl

Energetická hodnota celkem: 9882 kJ

Bílkoviny (g): 50, Tuky (g): 58, Sacharidy (g): 405, SAFA (g): 8, Cukry (g): 114, Vláknina (g): 32, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 549 kJ

Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 3.2, Sacharidy (g): 22.5, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Uděláme klasické kynuté těsto:kvásek-rozdrobené droždí+trochu vlažného mléka+špetka cukru a nechat nakynout. Potom si smícháme mouku se špetkou soli, cukrem, rozpuštěné máslo, zbytek mléka, vajíčko, citronovou kůru a nakonec přilijeme kvásek, zapracujeme dobře těsto a když dělá puchýře, je hotové. Necháme ho kynout přikryté utěrkou asi 1 hodinu. Pak dáme těsto na posypaný vál moukou, těsto vyválíme tak na 1 cm placku(podsypáváme jak je třeba), vykrájíme kolečka a do všech uděláme uprostřed důlek(já dělám malým štamprlátkem). Ještě necháme na vále tak 15-20 minut nakynout(znovu obnovíme důlky) a pak usmažíme ve větším množstvím oleje po obou stranách tak aby trochu plavaly-jde to hodně rychle, tak být raději u toho!

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři