- Autor: MiriMiki
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hlíva ústřičná | 400 |
Cibule | 70 |
Mrkev | 80 |
Celer řapíkatý | 80 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 5 |
Slepičí vývar Vitana (hotový pokrm) | 750 |
Mouka žitná celozrnná | 15 |
Dochucovadla:
1 lžička mleté papriky kmín, majoránka 2 stroužky česneku
Energetická hodnota celkem: 2135 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 9,
Sacharidy (g): 79,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 534 kJ
Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 2.3, Sacharidy (g): 19.8, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Na oleji nechte zpěnit cibuli nakrájenou najemno, přidejte na proužky nakrájenou hlívu, na kostičky nakrájenou mrkev a řapíkatý celer, posypte mletou paprikou, kmínem a moukou a chvíli společně restujte. Dávejte pozor, abyste mletou papriku nespálili - polévka by pak byla hořká. Vše zalijte teplým zeleninovým vývarem nebo vodou a nechte pod pokličkou vařit asi 20 minut. Nakonec dochuťte solí, pepřem, majoránkou, česnekem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.