- Autor: komarailona
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 30.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jablka | 900 |
Mouka pšeničná celozrnná | 150 |
Mouka pšeničná bílá | 100 |
Kypřící prášek do pečiva | 17 |
Vejce celá průměr | 150 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 50 |
Tvaroh polotučný průměr | 500 |
Energetická hodnota celkem: 9791 kJ
Bílkoviny (g): 109,
Tuky (g): 38,
Sacharidy (g): 380,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 178,
Vláknina (g): 43,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 326 kJ
Bílkoviny (g): 3.6, Tuky (g): 1.3, Sacharidy (g): 12.7, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 5.9, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Tvaroh, cukr, mléko a vejce utřeme /ušleháme v robotu/. Přidáme mouku a prášek do pečiva. Nalijeme na plech s pečícím papírem. Poklademe nastrouhanými jablky. Posypeme cca 50 g cukru /já používám při vaření vždy třtinový/ a skořicí podle chuti. Pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů 35-40 minut. Celý plech rozkrájen na 30 porcí. Jedna porce váží cca 65g. Moje děti tenhle koláč milují.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.