TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pečené krůtí stehno se zeleninou

Zpět
  • Autor: mirkapo
  • Doba přípravy (min.): 80
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 rajčata, 1 paprikový lusk, šťáva z půlky citronu, dost majoránky, sůl, zeleninový vývar

Energetická hodnota celkem: 6079 kJ

Bílkoviny (g): 237, Tuky (g): 40, Sacharidy (g): 36, SAFA (g): 25, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 760 kJ

Bílkoviny (g): 29.6, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 4.5, SAFA (g): 3.1, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.6

Postup přípravy

Krůtí stehno bez kůže potřeme částí rozpuštěného másla, osolíme, posypeme majoránkou, zakapeme citrónovou šťávou a necháme min. 2 hodiny odpočinout (nebo přes noc). Na pekáč dáme zbytek másla, položíme připravené stehno, cibuli na proužky, česnek na plátky, přidáme část vývaru, pečeme pod poklicí. Rajčata a papriky nakrájíme na menší kousky, přidáme ke stehnu v půlce pečení, stehno průběžně otáčíme, ke konci pečeme odkryté.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři