- Autor: ajanka
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ovesné vločky jemné | 30 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Sádlo vepřové škvařené | 5 |
Brokolice | 700 |
Vejce celá průměr | 200 |
Strouhanka | 22 |
Mouka pšeničná celozrnná | 30 |
Dochucovadla:
česnek,sůl,pepř
Energetická hodnota celkem: 3965 kJ
Bílkoviny (g): 63,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 101,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 991 kJ
Bílkoviny (g): 15.8, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 25.3, SAFA (g): 3, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Uvařenou brokolici nasekáme na jemno, k tomu přidáme žloutky, mléko, vločky, mouku. Zamícháme, uděláme sníh z bílků, lehce vmícháme do připravené, dochucené brokolicové směsi. Dáme do vymazaného ( sádlo) a strouhankou vysypaného pekáčku ve vyšší vrstvě. Pečeme do zlatova při 180 °C asi 45 minut. Do směsi můžeme klidně přidat i najrájenou šunku nebo uzené maso a na závěr pečení poklást plátky eidamu. Podávám s br. kaší nebo salátem z červené čočky - aby byly splněny i bílkoviny :-).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.