- Autor: Ivusha25
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pór | 400 |
Máslo čerstvé | 10 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1000 |
Bujón Natur (hotový výrobek) | 5 |
Smetana na vaření 12% | 70 |
Vejce celá průměr | 55 |
Dochucovadla:
sůl,pepř
Energetická hodnota celkem: 2332 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 32,
Sacharidy (g): 47,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 389 kJ
Bílkoviny (g): 3.7, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 7.8, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 4.2, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
V hrnci si rozpustíme máslo a trochu oleje. Zaprášíme moukou, mouku trochu osmažíme zalijeme vodou přidáme zeleninový bujon, a přivedeme k varu. Přisypeme nakrájený porek a vaříme cca 15 minut do změknutí. Osolíme, opepříme vlijeme trochu smetany. Chviličku povaříme a nakonec vklepneme vajíčko a zamícháme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.