TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

celerové hranolky

Zpět
  • Autor: ozzy.kratky
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Celer bulva1000
arašídový olej20

Dochucovadla:

lžička sušeného česneku,lžička kari,lžička mleté papriky

Energetická hodnota celkem: 2034 kJ

Bílkoviny (g): 20, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 90, SAFA (g): 0, Cukry (g): 54, Vláknina (g): 20, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 339 kJ

Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 0.2, Sacharidy (g): 15, SAFA (g): 0, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Celer oloupeme, odřízneme vršek i spodek, abychom měli rovné strany a dobře nám celer stál při krájení. Nakrájíme celer na plátky (asi 1cm silné), z těch potom silné hranolky. Ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu. Jakmile vaří, vhodíme celerové hranolky a prudce vaříme nezakryté 1–2min). Slijeme a vhodíme hranolky zpět do hrnce. Přidáme olej ( arašídový), koření a proházíme, až se hranolky rovnoměrně obalí. Rozprostřeme hranolky na velký plech (nechte jim dost místa). Pokud hranolky namačkáte příliš na sebe, budou se spíš dusit než opékat. Hranolky pečeme v předehřáté troubě na 220°C 20-25min, až se krásně opečou a změknou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři