- Autor: ozzy.kratky
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Celer bulva | 1000 |
arašídový olej | 20 |
Dochucovadla:
lžička sušeného česneku,lžička kari,lžička mleté papriky
Energetická hodnota celkem: 2034 kJ
Bílkoviny (g): 20,
Tuky (g): 1,
Sacharidy (g): 90,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 54,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 339 kJ
Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 0.2, Sacharidy (g): 15, SAFA (g): 0, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Celer oloupeme, odřízneme vršek i spodek, abychom měli rovné strany a dobře nám celer stál při krájení. Nakrájíme celer na plátky (asi 1cm silné), z těch potom silné hranolky. Ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu. Jakmile vaří, vhodíme celerové hranolky a prudce vaříme nezakryté 1–2min). Slijeme a vhodíme hranolky zpět do hrnce. Přidáme olej ( arašídový), koření a proházíme, až se hranolky rovnoměrně obalí. Rozprostřeme hranolky na velký plech (nechte jim dost místa). Pokud hranolky namačkáte příliš na sebe, budou se spíš dusit než opékat. Hranolky pečeme v předehřáté troubě na 220°C 20-25min, až se krásně opečou a změknou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.