TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

žampionová omáčka

Zpět
  • Autor: Petrajda
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Máslo čerstvé10
Cibule110
Žampiony300

Dochucovadla:

sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 759 kJ

Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 20, SAFA (g): 6, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 190 kJ

Bílkoviny (g): 1.8, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 5, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky, osmahneme ji na másle do světle růžova. Přidáme mouku a ještě chvíli pražíme, zalijeme studenou vodou a rozmícháme. Až se začne vařit, přidáme nožičky žampionů a vaříme asi 20 minut, osolíme a opepříme. Tyčovým mixérem rozmixujeme, dále vaříme a přidáme nakrájené klobouky. Povaříme do změknutí. Podáváme s těstovinou a nějakým masem nebo vařeným vajíčkem

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři