- Autor: Katerina1977
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Zelí bílé kysané | 500 |
Smetana zakysaná 15% | 150 |
Brambory (syrové) | 100 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 2000 |
Dochucovadla:
Bobkový list, nové koření, sůl
Energetická hodnota celkem: 1785 kJ
Bílkoviny (g): 12,
Tuky (g): 23,
Sacharidy (g): 39,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 446 kJ
Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 5.8, Sacharidy (g): 9.8, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Dáme z uzeného masa uvařit silný vývar, vaříme spolu s bobkovým listem a novým kořením. Až je vývar hotov, přecedíme ho, dáme do něj vařit brambory, poté přidáme kysané zelí (já neproplachuji, mám ráda kyselejší, jen zelí překrájím, aby v polévce nebylo tak dlouhé). Nakonec zamýcháme kysanou smetanu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.