TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Polévka z červené čočky

Zpět
  • Autor: Kouni
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, chuť můžeme dotáhnout troškou citronové šťávy

Energetická hodnota celkem: 6360 kJ

Bílkoviny (g): 72, Tuky (g): 53, Sacharidy (g): 181, SAFA (g): 7, Cukry (g): 58, Vláknina (g): 48, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1060 kJ

Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 8.8, Sacharidy (g): 30.2, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 9.7, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 1

Postup přípravy

1 cibuli nakrájíme na jemno, stejně tak 2 řapíky celeru a 2 mrkve. Mezitím v hrnci rozpálíme olej. Cibuli s celerem a mrkví restujeme na oleji do zlatova, trvá to asi 5 až 10 minut. Poté přidáme plechovku krájených rajčat, kostku zeleninového bujonu, červenou čočku, vroucí vodu (cca 1litr), sůl a pepř. Vaříme do změknutí čočky asi 15 minut. Nakonec přidáme plechovku směsi luštěnin Gabriela (Kaufland) nebo jiné luštěniny a ještě chvíli povaříme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři