- Autor: Humpalka
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Šmakoun s hlívou ústřičnou | 300 |
Rohlík celozrnný průměr | 240 |
Vejce celá průměr | 220 |
Cibule | 60 |
Česnek | 10 |
Petržel - nať | 5 |
Pažitka | 5 |
Sůl | 5 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 150 |
Dochucovadla:
pepř,kopřivy,cokoliv zeleného,medvědí česnek,celkem cca 1 hrnek,pepř
Energetická hodnota celkem: 5886 kJ
Bílkoviny (g): 96,
Tuky (g): 45,
Sacharidy (g): 150,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1177 kJ
Bílkoviny (g): 19.2, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 30, SAFA (g): 2.6, Cukry (g): 4.2, Vláknina (g): 4.2, Sůl (g): 1.4
Postup přípravy
Na kostičky si nakrájíme rohlíky,šmakouna,nasekáme bylinky,Na drobno nakrájíme cibuli,kterou osmahneme na trošce oleje dozlatova,k cibuli přidáme česnek a taky osmahneme.Ne moc!Vše dáme do větší mísy,promícháme.Zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem.Pořádně rukama promícháme.Přidáme ušlehaný sníh z bílků a ještě pořádně promícháme.Vyložíme si formu pečícím papírem a naplníme směsí.Pečeme na 160°C-180°C cca 45 minut
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.