TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Pomazánka z pečeného kuřete

Zpět
  • Autor: STOB
  • Doba přípravy (min.): 10
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Lehká pomazánka. Ideální na zpracování zbylého kuřecího masa. Suroviny odpovídají cca 1 pečenému kuřecímu prsu.

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, čerstvě mletý pepř, 2 lžíce okurkového nálevu, hrst nasekané pažitky

Energetická hodnota celkem: 929 kJ

Bílkoviny (g): 38, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 10, SAFA (g): 1, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 465 kJ

Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 1.5, Sacharidy (g): 5, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Upečené studené kuře důkladně obereme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme najemno nakrájenou cibulku, okurky a ostatní ingredience a jemně rozmixujeme tyčovým mixérem. Dle chuti dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem, můžeme přidat jogurt nebo nálev dle potřeby. Na závěr vmícháme hrst nasekané pažitky. Podáváme s celozrnným pečivem.

Hodnocení (15 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

01. 06. 2020 15:55
Dobrý nápad. Dělám pomazánku skoro ze všeho, ale zbytky kuřete cpu tradičně do rizota nebo do tortily. Ještě dnes vyzkouším. Bude to vítaná změna. Díky za tip.
03. 07. 2017 18:47
Super zase něco jiného než ze zbytku kuřete je většinou rizoto....
31. 05. 2017 14:12
Děkuji za další tip na pomazánku
21. 05. 2017 23:22
Určitě vyzkouším.
23. 01. 2017 19:59
Zajímavé :)

Naši partneři