- Autor: kursovam
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kapusta hlávková | 200 |
Šunka vepřová průměr | 80 |
Niva 50% | 20 |
Vejce celá průměr | 55 |
Česnek | 10 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 5 |
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Strouhanka | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, muškátový květ
Energetická hodnota celkem: 2735 kJ
Bílkoviny (g): 37,
Tuky (g): 22,
Sacharidy (g): 79,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1368 kJ
Bílkoviny (g): 18.5, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 39.5, SAFA (g): 4, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Hlávku kapusty rozebereme na listy, vypereme a chviličku vaříme v osolené vodě. Poté ji necháme odkapat, po zchladnutí vymačkáme a nakrájíme na drobné nudličky. K nim přidáme jednotlivé přísady a utvoříme karbanátky, které můžeme obalit ve stouhance. Smažíme na tuku - já peču v remosce s tukem potřeným dnem. Příloha|: brambory pečené v remosce spolu s karbanátky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.