TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Cheesecake

Zpět
  • Autor: tomai
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

lžička citrónové šťávy

Energetická hodnota celkem: 25342 kJ

Bílkoviny (g): 64, Tuky (g): 431, Sacharidy (g): 471, SAFA (g): 243, Cukry (g): 344, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 2534 kJ

Bílkoviny (g): 6.4, Tuky (g): 43.1, Sacharidy (g): 47.1, SAFA (g): 24.3, Cukry (g): 34.4, Vláknina (g): 1.1, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. (Jde to i ručně - v mikrotenovém šáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso.) Hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy, které jsme vyložili pečícím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem. Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200°C a připravíme krém. Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny - tedy zakysanou smetanu (250 g) a citrónovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme! Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud mají tendenci se zavírat, strčíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychládat. Vychladlý zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne. Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citrónové šťávy. Zdroj: časopis Apetit

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři