- Autor: Lenda26
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 5 |
Dýně průměr | 300 |
Curry Pasta průměr | 10 |
Kunín smetana 12% | 50 |
Jidášovo ucho sušené | 25 |
Energetická hodnota celkem: 1253 kJ
Bílkoviny (g): 8,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 39,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 627 kJ
Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 19.5, SAFA (g): 2, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Dýni uvaříme do měkka s kostkou zeleninovou bujonu. Po částečném vychladnutí ji rozmixujeme do hladka. V hrnci si na oleji necháme rozvnonět kari pastu ( stačí chvilka, aby se nám nepřipálila), přidáme dýňové pyré, jidášovo ucha a společně povaříme cca 15 minut. (pokud je pyré husté můžeme přidat trochu vody) Na závěr přimícháme smetanu. Hotovou ji můžeme ozdobit čerstvým koriandrem, dýňovými semínky...
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.