Kuřecí prsa v bílé omáčce s žampiony a hráškem

  • Uživatelský recept
  • Autor: Issina
  • Porce: 6.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná hladká20
Voda250
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)750
Hrášek sterilovaný Bonduelle200
Cibule110
Olej řepkový20
Kuřecí prsa bez kůže (syrová)440

Energetická hodnota celkem: 5152 kJ

Bílkoviny (g): 140, Tuky (g): 38, Sacharidy (g): 73 SAFA (g): 12 Cukry (g): 45 Vláknina (g): 18

Energetická hodnota na 1 porci: 859 kJ

Bílkoviny (g): 23.3, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 12.2 SAFA (g): 2 Cukry (g): 7.5 Vláknina (g): 3


Dochucovadla:

Sůl, pepř, citron

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibuli na drobno nakrájenou, přidáme na kostičky nakrájená kuřecí prsa, opečeme, osolíme, opepříme, přidáme nakrájené žampiony, opět opečeme, mírně podlijeme vodou a dusíme do měkka. Potom přidáme sterilovaný hrášek, v mléce rozmícháme malé množství hladké mouky, vlijeme do hrnce k ostatním ingrediencím a povaříme do mírného zhoustnutí, zakapeme citronem a promícháme. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma


TOPlist