- Autor: bohuminska
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jihočeský tvaroh odtučněný | 250 |
Strouhanka průměr | 44 |
Mouka pšeničná hrubá | 150 |
Energetická hodnota celkem: 3515 kJ
Bílkoviny (g): 48,
Tuky (g): 2,
Sacharidy (g): 152,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1172 kJ
Bílkoviny (g): 16, Tuky (g): 0.7, Sacharidy (g): 50.7, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 4.7, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Tvaroh, nejlépe kostku, smíchám s dvěma lžícemi strouhanky, s hrubou moukou a vejcem. Ze začátku je dobré v této fázi kousek těsta zkusit ve formě noku uvařit,jestli se nerozváří. Taždý tvaroh je různě řídký. Z těsta uválím váleček a nakrájím noky. Naházím do vařící, trochu osolené ,vody. Jsou hotové hned jak vyplavou. Ochucení záleží na každém. Doporučuji polít jogurtem s rozmixovaným ovocem. Já si to polévám rozmixovanou omáčkou ze zeleného hrášku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.