- Autor: bohuminska
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hlíva ústřičná | 220 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
lahůdkové droždí | 4 |
Bonduelle Zeleninová směs čínská mražená | 400 |
Česnek | 12 |
Strouhanka průměr | 66 |
Olej řepkový | 12 |
Dochucovadla:
majoránka, špetka římského kmínu, lahůdkové droždí, umaocet.,sůl.
Energetická hodnota celkem: 2849 kJ
Bílkoviny (g): 32,
Tuky (g): 24,
Sacharidy (g): 77,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1425 kJ
Bílkoviny (g): 16, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 38.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 10.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
hlívu jsem uvařila cca 20 min v mírně osolené vodě. Po vychladnutí jsem ji pomixovala s 1 vejcem, majoránkou, kmínem, česnekem a lahůdkovým droždím. Do směsi jsem přidala strouhanku - lepší by byly vločky, ale došly :-( . Na lžíci oleje jsem orestovala zeleninu na pánvi wok, odhrnula na bok a na plochém dni dala smažit placičky ze směsi s hlívou. Když se placičky propekly,dala jsem je na talíř, zeleninu zalila trochou vývaru z hlívy,přidala sojovou omáčku, umaocet, a po vydušení vody rozklepla 1 vejce.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.